Ivan Bosiljčić: Porodica je važnija od karijere

Objavljeno: 16. 3. 2018 u 09:25h

U prepunoj koncertnoj sali Banskog dvora, u organizaciji turističke agencije Star travel, održan je koncert Ivana Bosiljčića pod nazivom “Par stihova za nas”. Po starom pravilu, ovom koncertu su se najviše radovale pripadnice ljepšeg pola, ali i svi ljubitelji poezije, muzike i umjetnosti uopšte.

U razgovoru sa direktoricom agencije Star travel, Biljanom Čigojom, rečeno nam je da je razlog za organizovanje ovakvog jednog događaja ogroman uspjeh i zainteresovanost publike za prošli nastup, održan u novembru.

“Fantastične reakcije i pozitivni komentari na prošli nastup su nas potakli da razmislimo o ideji da održimo još jedan koncert”.

Ivan Bosiljčić je izašao na scenu par minuta poslije 20h i otvorio je legendarnom pjesmom “Ko nekad u 8” i pozdravio mnogobrojnu publiku uz riječi da, iako je prošao 8. mart, svaki dan pripada ženama. Poslije toga je nastavio sa prelijepim stihovima velikih pjesnika i pjevajući legendarne hitove kako naše muzike, tako i ruske, romske i druge. Publika je na svaki takt bar lagano u svojim stolicama zaplesala, svaki stih pažljivo upijala za potpuni doživljaj i užitak. Ivan je ispraćen gromoglasnim aplauzom zbog kojeg se nekoliko puta poklonio publici i vraćao na scenu, a za kraj je još jednom otpjevao pjesmu “Ko nekad u 8”.

Reakcije publike su sjajne, neki posjetioci koji su bili i na prvom koncertu su nam rekli da je ovaj nadmašio sva njihova očekivanja i da je sala bila ispunjena tolikom energijom, a da im je Ivan svojim stasom i talentom priredio jedan od najljepših koncerata ikad. S tim riječima je saglasan i Ivan, sa kojim smo imali priliku da razgovaramo i poslije koncerta.

Moram održati još jedan koncert

Na pitanje šta misli o Banjaluci i kulturnoj sceni u njoj, Ivan nam je rekao:

“Ja nisam toliko upoznat sa kulturnom scenom Banjaluke, ali moj prvi nastup u ovoj formi je ovdje prošao fantastično i rekao sam da moram da održim još jedan koncert. Mada to možda zvuči čudno, ali i mi glumci prvi put imamo tremu, i nekako taj prvi put smo se, hajde da kažemo još upoznavali. Stvorila se prilika, evo tu sam i moram reći da je stvarno bilo nevjerovatno, publika je sjajna i zaista sam uživao. Sigurno ću doći svaki put kada budem imao priliku.”

Snima 5 sezona “Urgentnog”

Sa Ivanom smo pričali i o njegovoj glumačkoj karijeri, pozorištu i novim projektima. Kako nam je rekao, trenutno radi mnogo i u toku je veliki projekat, nastavak serije Urgentni centar, gdje se snima još 5 sezona.

“To je veoma značajan projekat, jer mi želimo da pokažemo koliko je težak, odgovoran i naporan posao svakog doktora, koliko je tu odricanja. Mi svi vidimo greške doktora i to spominjemo svaki dan, ali ne primjetimo koliko zaista oni dobrog čine svaki dan za sve nas”, rekao je Ivan.

Na pitanje da li planira da sa nekom predstavom gostuje u Banjaluci, Ivan nam je rekao da je broj predstava u kojim igra ogroman i da su reakcije publike i posjeta na predstavama toliko dobre da je teško da izađu i iz Beograda, a kamoli da pređu preko granice, ali da će, kad god bude imao priliku, doći i odigrati predstavu u ljepotici na Vrbasu. Rekao nam je da mu karijera u Rusiji ide uzlaznom putanjom i da tamo ima mnogo posla, ali da Srbija i Beograd uvijek imaju prednost.

Nismo mogli, a da se ne dotaknemo njegovih mnogobrojnih uloga, samog projekta “Par stihova za nas” i pitali smo ga kako je došao na ideju da pokrene taj projekat.

“Pa ja sam oduvijek volio da pišem, pjevam, ali eto, život me je odveo u glumu i zbog toga sam srećan. Moja želja da održim nešto ovakvo je oduvijek postojala, a eto, prije par godina se to i dogodilo. I iskren da budem, plašio sam se da li će to biti dobro prihvaćeno.”

Na našu konstataciju da je najviše pripadnica ljepšeg pola na njegovim nastupima, Ivan dodaje uz smijeh:

“Pa da, to je istina. Ali moram da primjetim da je sve više muškaraca na tim nastupima. Svaka žena želi da čuje lijepe stihove, lijepu pjesmu i one se u tome pronalaze. Ali i muškarci, koji su u pratnji svojih ljepših polovina, sve češće žele da dođu i da čuju kako je umjetnost lijepa i kako ona izgleda iz ugla jednog muškarca.”

Moj život kao “Nepobjedivo srce”

Kada smo ga pitali da li se pronalazi u svojim uloga, kao naprimjer u seriji “Nepobjedivo srce”, rekao je da se mnogo stvari poklopilo u njegovom životu baš kao u toj seriji. Jer je njegova ljubav prema muzici ogromna, ali i da bi zbog porodice, zbog ljubavi i svoje zemlje uvijek zapostavio karijeru da bi bio uz svoje najbliže. Kako i sam kaže, u svakoj ulozi je našao dio sebe i zbog toga je njegova ljubav prema glumi i umjetnosti toliko velika.

Ivan koji je bio veoma nasmijan, ali posebno ljubazan i prijatan, na kraju se slikao i potpisivao autograme mnogim gostima. Za kraj, na naše pitanje da li mu prija tolika popularnost među ženama svih dobi, Ivan nam je uz osmijeh i pomalo diplomatski rekao:

“Da, naravno. Ali ja sam prije svega umjetnik i trudim se da svakome tu umjetnost približim.”

Za kraj, popričali smo još malo o nekim neformalnim temama i srdačno se pozdravili do sljedećeg puta.

Utisci sa ovog koncerta i iz razgovora sa Ivanom su fenomenalni. Pored toga što je sjajan glumac, veliki umjetnik, Ivan je i veoma ljubazan i prijatan, otvoren za razgovor i zaista je svojim talentom i ličnosti uljepšao veče u gradu na Vrbasu.

#FirstStep2018 / Banjaluka.com / Autor: Aleksandar Stojanović

Broj pregleda: 3151

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/ivan-bosiljcic-porodica-je-vaznija-od-karijere/||claudebot