Banjaluka: Divanhana publici podarila mnogo ljubavi i poneku šaljivu priču i notu

Objavljeno: 16. 4. 2016 u 07:12h

Muzička priča započeta u Južnoj Srbiji, preko Slavonije završena je u Bosni i to na najljepši način repertoarom kojim je večeras sačinjen nastup sastava “Divanhana” u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

Dva koncerta, od kojih je prvi već održan, a drugi počeo u 21.15 čas organizovana su zbog inicijative velikog broja poklonika sevdaha u novim aranžmanima, onako kako ga “Divanhana” iznosi.

Predvođeni vokalom Naide Ćatić, ovi mladi ljudi su publici u gradu na Vrbasu pruzili jedinstveni koncertni doživljaj predstavljajući im sevdalinke, ali i druge tradicionalne pjesme Balkana.

Na samom početku Neven Tunjić,pijanista obratio se publici u NP RS rekavši im da im pune sale vraćaju vjeru da u ovoj zemlji može da se izgradi lijepa budućnost sa puno kulture i pozitivnih stvari. On se na šaljiv način prisjetio i nekih trenutaka sa samog početka koncertnog djelovanja “Divanhane”.

“Nedugo nakon što smo se okupili dobili smo poziv na džez festival u Portugal. Tada smo imali snimljenu samo jednu pjesmu, a trebalo je da sviramo 45 minuta. To je bio prvi i jedini put da smo se prepali koncerta” ispričao je Tunjić.

Dodao je da su ipak uspjeli navježbati repertoar i otići na festival gdje upoznaju pijanistu iz Italije. “Po povratku u BiH smo željeli da snimimo nešto s njim, ali je problem bio kako ga dovesti jer nismo imali novca. Ali je naš bubnjar došao na ideju da proda svog Golfa 2 i da skupimo novac.

To smo i uradili,a ujedno je tako nastala i veza ‘Divanhane’ sa Njemackom”, rekao je Tunjić. Ova priča, ali i svaka njihova pjesma ispjevana glasom punim emocije Naide Ćatić dobila je ogromne aplauze. A, pjevali su “Otkako je Banjaluka postala”, ” Crven fesić”, “Ciganka sam mala”, “Zvijezda tjera mjeseca”…. Ćatićeva je publiku počastila i a capella izvođenjem numere “Đaorko mila”, koja je nastala iz pera pjesnika Osmana Džikića iz Mostara, koji je bio zaljubljen u Zoru iz Beograda.

Mnogo ljubavi, poneka šaljiva nota i priča učinili su da sat i 45 minuta prolete u jednom trenu. Koncerti u Banjaluci dio su njihove turneje “Zukva” kako je i ime posljedenjeg albuma “Divanhane”.

Divanhana

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjaluka-divanhana-publici-podarila-mnogo-ljubavi-i-poneku-saljivu-pricu-i-notu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])