Gradski tamburaški orkestar oduševio Banjalučane (Foto)

Objavljeno: 16. 1. 2016 u 14:11h

Novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra održan je sinoć u Banskom dvoru. Pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića orkestar je izvodio najpoznatije numere bivše Jugoslavije među kojima su se našle i pjesme Beti Đorđević, Nade Knežević, Vlade Dijaka i mnogih drugih.

Dirigent Zlatan Mirić ističe da je bila velika zainteresovanost publike te da kroz neka dva mjeseca možemo očekivati još jedan koncert.

“Koncert je bio fenomenalan, osjećao se taj ” feedback” između nas i publike, tako da mi tu imamo zajedničku snagu sa publikom”, kaže on.

Jedan od solista na sinoćnjem koncertu je bio i ministar nauke i tehnologije  RS Jasmin Komić, koji je uz gitaru izveo numeru “Gipsy Magic”.

“Ova veče je pokazala svoju moć i Gradskog tamburaškog orkestra, normalno, i muzike, nadam se da sam malo i ja doprinio tome,ali prije svega sam zaista iskreno uživao. Muziku volim, muzika uvijek pobjeđuje, muzika je bila, jeste i biće”, kaže ministar.

Među izvođačima su se našli i poznati Banjalučani Marija Šestić i Miroslav Janjanin koji je zatvorio sinoćnji koncert svojom pjesmom “Kaži vilo bijela” .

On je naglasio da je “Banjalauka napokon dobila nešto reprezentativno, da nas može predstavljati svugdje u svijetu”.

Sav prihod od sinoćnjeg koncerta namijenjen je školi tambure Gradskog tamburaškog orkestra.

Izvor: Etrafika

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/gradski-tamburaski-orkestar-odusevio-banjalucane-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot