Banjalučki tamburaši na “Nišvilu”: I tambura je džez

Objavljeno: 13. 8. 2015 u 17:02h

Posljednje veče na River stejdžu Međunarodnog džez festivala “Nišvil” otvorio je Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

Najavljeni su kao orkestar sa specifičnim i kvalitetnim programom i kao jedan od najboljih tamburaških orkestara iz jugoistočne Evrope. Riječima: “Truba je za snagu, a tambura je za srce”, voditelj je napustio binu i prepustio je orkestru.

Nastup su započeli zanimljivim vokalno-instrumentalnim miksom nekoliko kompozicija. Tu su se našle: “Ludi ljetni ples”, “Hit the Road Jack” i muzika iz filma “Otpisani”. Ovakvim početkom su pridobili simpatije publike, pa je atmosfera tokom cijelog nastupa bila pozitivna. Nastavili su filmskom muzikom i šlagerima, kao što su najavili na pres konferenciji. Par puta se i dirigent Zlatan Mirić popeo na binu kako bi otpjevao pjesmu i ubacio zvuk usne harmonike. Svoje izlaganje završili su na italijanskom, pjesmom ,,Bella Ciao”.

Ovaj tamburaški orkestar je pokazao da se na tamburi mogu svirati mnogi žanrovi – od kola do džeza. Publika na Nišvilu će imati priliku da ih opet čuje u četvrtak, 13. avgusta, na Youth Stage-u.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucki-tamburasi-na-nisvilu-i-tambura-je-dzez/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot