Vrapčići pjesmom razgalili srca svih generacija

Objavljeno: 11. 7. 2015 u 11:08h

Dječiji hor “Vrapčići” razgalio je pjesmom srca posjetilaca 10, tradicionalnog ljetnog koncerta koji priređuju na kraju svake svoje muzičke sezone!

Zato i nije čudno što su ljubitelji dobrih nota svih generacija, ali i rodbina i prijatelji mališana okupirali u četvrtak uveče vodeni park “Akvana”, gdje su uglas pjevali hitove “Tajna najveća”, “Lake cipele”, “Vrapčići mi smo in, mi smo trend”, “Vuče, vuče”.

Nisu se uplašili velike scene, naprotiv, a burni aplauzi vodili su “Vrapčiće” iz pjesme u pjesmu. Sve to pod budnim okom i dirigentskom palicom rukovodioca hora Branislava Đakovića.

“Bilo je sjajno. Zaista sam zadovoljan našim nastupom, a po publici se moglo vidjeti da su i oni zadovoljni otišli kućama. Ranije smo držali koncert na sceni tvrđave Kastel, ali zbog radova smo se preselili na “Akvanu” i bilo je super. Napravili smo retrospektivu našeg rada, pjevali smo one pjesme uz koje su brojne generacije odrastale, a promovisali smo i nove pjesme”, rekao je Đaković.

Dodao je da su se među 20 pjesama koje su bile na repertoaru koncerta našle između ostalog i numere “Babaroga”, “Lake cipele”, “Kul tip”, “Trol” te “Đačka ljubav”.

“Miks starih i novih pjesama pjevalo je oko 60 mališana, starih i novih “Vrapčića”, kazao je Đaković uz napomenu da je koncert podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS kroz projekat “Promocija i afirmacija stvaralaštva za djecu”.

Sa drugarima publiku je sa velikim entuzijazmom zabavljao šestogodišnji Dušan Pajić, koji rekao da već tri godine pjeva u ovom dječijem horu.

“Volim da pjevam i da se družim sa svojim prijateljima i nastaviću i dalje da pjevam u “Vrapčićima”, rekao je Pajić.

Selena Berić je ove, kao i prethodne godine, mjesto u horu zamijenila sa ulogom voditelja programa.

“Nevjerovatan je osjećaj stajati na sceni pred tolikom publikom i jako sam uzbuđena i srećna što sam dio “Vrapčića”, naglasila je Berićeva.

Dodala je da već osam godina pjeva u ovom horu, u kojem je, kako kaže, stvorila čvrsta prijateljstva.

“Moji drugari su super, stalno se zabavljamo i stvarno je predivno”, rekla je Selena i ovom prilikom pozvala sve mališane da im se pridruže.

Dječiji hor “Vrapčići” osnovan je prije 22 godine i za to vrijeme su snimili više od 100 kompozicija, od kojih se pojedine nalaze u uybenicima za muzičku kulturu, a oko 1.700 mališana je osjetilo radost pjevanja.

Planovi

“Vrapčići” će do kraja godine objaviti deseti, jubilarni album, na kojem rade kompozitori Mladen Matović, Miroslav Janjanin i Tihomir Preradović. Isto tako planirani su nastupi u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Zagrebu te širom Republike Srpske.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/vrapcici-pjesmom-razgalili-srca-svih-generacija/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])