Na “Aquani” pjevali i stari i mladi (Foto)

Objavljeno: 10. 7. 2015 u 13:07h

Mališani banjalučkog dječjeg hora “Vrapčići” u četvrtak naveče u vodenom parku “Aquana” održali su tradicionalni ljetni godišnji koncert.

U jednoipočasovnoj zabavi pjevali su najveće hitove, među kojima su “Trla baba lan”, “Zemljotres”, “Ti i ja” i mnoge druge pjesme po kojima su ovi mališani prepoznatljivi.

“Muzika spaja djecu, a večeras je nastupilo oko 70 mališana, koji su sve pjesme pjevali uživo”, rekao je Branislav Đaković, muzički rukovodilac “Vrapčića”.

On je istakao da su svi bili dobro raspoloženi, igrali su se i plesali i u dobrom raspoloženju otišli kući.

“Ovo je naš tradicionalni godišnji koncert, a za nas je poseban jer njime završavamo školsku godinu”, dodao je Đaković.

U njihovom koncertu uživali su i njihovi stariji sugrađani, među kojima su bili mame, tate, bake i deke najmlađih fanova banjalučkih muzičkih talenata.

Nekoliko hiljada gledalaca, među kojima je najviše bilo djece, gromoglasnim aplauzima nagradili su interpretacije mališana iz hora. U prelijepom ambijentu vodenog parka mališani su napravili zabavu za pamćenje.

Među raspjevanim dječacima i djevojčicama bio je i dvanaestogodišnji Saša Stojnović, koji je na godišnji koncert “Vrapčića” došao u društvu drugara.

“Svi smo zajedno plesali, pjevali i veselili se. Bilo je stvarno super”, kazao je mali Nikola, zadovoljno se osmjehujući.

Kada su planovi u pitanju, Đaković kaže da je deseti studijski album spreman, pjesme su gotove, te samo treba da se završi snimanje novih spotova koji će biti rađeni u Beogradu, Andrićgradu i na Mećavniku.

“Srećan sam i radostan što je kroz ovaj dječji hor prošlo mnogo generacija, koje iza sebe imaju brojne turneje i koncerte”, ističe Đaković.

Dječji hor “Vrapčići” osnovan je 1993. godine u Banjaluci. Do sada su objavili 14 izdanja, sa više od 80 pjesama. Na njima se nalaze sve njihove pjesme, spotovi i najznačajniji koncerti.

“Vrapčići” u brojkama:

  • 1993. osnovan hor
  • 14 izdanja objavljeno do sada
  • 80 pjesama otpjevali mališani na ovim izdanjima
  • 70 mališana nastupilo na koncertu

Izvor: Nezavisne / Foto: J.Đurđević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/na-aquani-pjevali-i-stari-i-mladi-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot