Banjaluka: Obilježavanje Svjetskog dana muzike

Objavljeno: 20. 6. 2015 u 11:07h

Okruglim stolom “Muzička autorska prava u BiH i regionu – nedoumice i izazovi” u Banjaluci je u petak počeo program obilježavanja Svjetskog dana muzike.

Centralni događaj biće na sam Svjetski dan muzike, 21. juna, a prisutni će imati priliku da od 18.30 do 23 časa ispred Gradske uprave u Banjaluci uživaju u programu koji su pripremili profesori i studenti banjalučke akademije.

Pored njih, nastupiće i gosti i to članovi Udruženja pjevača operske muzike “Figaro”, Gradski tamburaški orkestar Banjaluka i “Krajiški trubači”. U ponedjeljak, 22. juna, u 19.30 časova u kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci koncert će održati prof. Snježana Popović-Vuleta, klavir i Boris Dukić, klarinet.

“Praznik muzike je počeo da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog Ministarstva kulture. Na taj dan, kao i prethodne tri godine, želimo da muzikom “obojimo” naš grad i da se muzika čuje i sa onih mjesta sa kojih ljudi obično ne mogu da je čuju”, najavili su sa banjalučke akademije.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjaluka-obiljezavanje-svjetskog-dana-muzike/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])