Gostuje dirigent Banjalučke filharmonije

Objavljeno: 20. 5. 2015 u 14:41h

Šef dirigent Banjalučke filharmonije Vanesa Kremenović gostovaće na koncertu Simfonijskog orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koji će biti održan večeras od 20 časova.

“Gospođa Kremenović će dirigovati ovim renomiranim orkestrom kao predstavnik Banjalučke filharmonije, ali i Akademije umjetnosti iz Banjaluke, a na osnovu sporazuma između Banjalučke filharmonije i Narodnog pozorišta iz Beograda”, najavio je direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević.

Kako je istakao, gostovanje Kremenovićeve u Beogradu je fantastična vijest za čitavu umjetničku scenu u Republici Srpskoj, budući da je ona prvi klasični muzički umjetnik u novije vrijeme koji je na profesionalnoj osnovi angažovan u jednoj renomiranoj umjetničkoj kući kao što je Opera Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/gostuje-dirigent-banjalucke-filharmonije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])