Banjaluka: Nema novca za plesni turnir?

Objavljeno: 13. 4. 2015 u 12:57h

Ove godine Banjaluka ostaje bez međunarodnog takmičenja u plesu “BL Open 2015”. Razlog već nagađate. Finansijska kriza.

Iako je Ministarstvo porodice, omladine i sporta ovo takmičenje svrstalo u manifestacije od republičkog značaja, ove godine nisu mogli nadomjestiti sredstva koja je organizatorima uskratio generalni sponzor Panevropski univerzitet Apeiron.

“Nažalost, 12. Međunarodno takmičenje u sportskim latino – američkim i standardnim plesovima WDSF Banjaluka Open se neće desiti. Ukupna ekonomska situacija i finasijska kriza koja potresa cijeli svijet, ove godine za posljedicu ima nemogućnost organizovanja ovog takmičenja. Naime, generalni sponzor ovog takmičenja Panevropski univerzizet Apeiron je smanjio svoja planirana sredstva, a sa druge strane Ministarstvo porodice, omladine i sporta nije uspjelo nadomjestiti ta sredstva, iako je takmičenje od ovog Minstarstva uvršteno u manifestaciju od republičkog značaja”, rekao je za MONDO organizator Tihomir Stefanović iz plesnog kluba “Gemma”.

Takmičenje ovog tipa je bilo jedinstveno u Republici Srpskoj, a zadnjih nekoliko godina jedino takvo takmičenje u BiH. Organizatori se ipak nadaju da će takmičenje uspjeti organizovati već sljedeće godine.

“Bili smo među 30 najboljih takmičenja u Evropi, imali smo pozitivnu atmosferu i ocjenu sudija koji su se rado odazivali našem turniru. Ono čime se posebno ponosim, je to što smo na svjetskoj rang listi imali i do deset parova među prvih sto. Iskreno se nadam da ćemo imati više sreće naredne godine i da ćemo uspjeti nastaviti ovo već tradicionalno takmičenje”, kazao je Stefanović.

PK ”Gemma” osnovan je 1988. godine i jedan je od najstarijih ako ne i najstariji klub u Banja Luci, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i okruženju. Klub je osnivač i član Saveza sportskog plesa Republike Srpske, Plesnog sportskog saveza BiH i Saveza modernih plesova BIH.

Ono po čemu su prepoznatljivi su svakako plesači i njihovi rezultati u takmičarskom-sportskom i modernom plesu, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, što ih   proteklih 10 godina čini i najuspješnijim klubom u Bosni i Heregovini.

Organizatori su velikih plesnih manifestacija. Najprepoznatljivija manifestacija je međunarodno takmičenje u sportskim latino-američkim i standardnim plesovima pod nazivom WDSF Banja Luka Open, koje okuplja brojne plesače iz cijelog svijeta i jedno je od najačih takmičenja ove vrste u Evropi.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjaluka-nema-novca-za-plesni-turnir/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])