Audicija u Milanu prva stepenica ka evropskoj sceni Albine Smajlović

Objavljeno: 20. 2. 2015 u 12:24h

Operska pjevačica Albina Smajlović pred publikom u Banjaluci bezbroj puta je blistala snagom svog glasa, a nedavno je sebi otvorila novi put, prolaskom na audiciji za operski festival u Taormini na Siciliji.

ggdd

“Prolazak na audiciji znači mi mnogo. Mislim da je i suvišno pokušavati dočarati koliko mi je to važno”, ponosno je ispričala  Smajlovićeva.

Kako je rekla, tražila je audicije na koje je mogla finansijski da priušti odlazak, kao i opere za koje ima relativno pripremljene uloge, među kojima su Mimi (opera “Boemi”), Liu (opera “Turandot”) i Mikaela (opera “Karmen”). Podatke o audiciji pronašla je na internetu.

“Vidjela sam da će jedan od gradova gdje se održavaju audicije biti i Milano, najbliži od svih ponuđenih, samim tim i “najpovoljniji” u finansijskom smislu. Planirane su mnoge produkcije, ne samo ove opere koje sam navela”, kazala je ova mlada umjetnica.

Objasnila je da će tačni rezultati biti poznati u aprilu, te da je za ove tri uloge otpjevala dijelove iz opera koje su tražili i arije.

“Za sada ne znam koju ulogu ću pjevati i da li ću biti prva, druga ili koja već postava, pretpostavljam da će se i to znati u aprilu”, kaže Smajlovićeva.

Uzbuđenje nije mogla sakriti, jer smatra da je ovo tek prva osvojena stepenica.

“Na meni je da budem pametna i mudra, nastavim u miru da vježbam, “brusim” uloge, tehniku, interpretaciju, da se razmašem ili ne. Da budem što zdravija, s obzirom na delikatnost instrumenta”, priča operska pjevačica.

Bavljenje umjetnošću za nju je, kako kaže, na neki način intiman čin između muzike, publike i izvođača.

Mladi umjetnici

“Svaki pjevač koji bi da se bavi operskom umjetnošću, pored stalnog usavršavanja uz pomoć vokalnog pedagoga, rada s dirigentima, korepetitorima, treba da ide na audicije za uloge kojima njegov/njen glas fahovski odgovara. Tako sam i ja na internetu u potrazi za istima pronašla informaciju za ovu, uvidjela da put i kotizaciju mogu finansijski priuštiti te otišla”, kaže Albina Smajlović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/audicija-u-milanu-prva-stepenica-ka-evropskoj-sceni-albine-smajlovic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])