Glamur Bečkog bala – obavezan dress code i kako ga ispoštovati?

Objavljeno: 26. 1. 2015 u 17:09h

Prvi Bečki bal je sve bliže, a 14. februar kao važan datum ljubavi, toga dana u 20h pokazaće i  nesvakidašnji raskoš u Kristalnoj dvorani hotela Bosna, koji prema mišljenjima organizatora, Banjaluka odavno zaslužuje.

Bečki bal glamur

Predstavljanje domaće i austrijske kulture, što pretenduje da postane februarska tradicija u Banjaluci, okupiće 30 najiskusnijih umjetnika. Tako će na Bečom balu nastupiti domaći plesni klubovi „Gemma“ i „Habanera“, predvodnik valcera biće poznati evropski koreograf iz Beča, Heinz Hendereich, a za savršenstvo klasične muzike pobrinuće se bečki ansambl Johhan Strauss.

Sve ove informacije govore da se za prisustvo na Bečkom balu mora odabrati i posebna odjeća, pa samim tim, dame i gospoda trebalo bi da obrate pažnju na dres kod koji se zahtjeva na ovom prestižnom događaju.

„Prefinjenost samog događaja nalaže da i dame i gospoda odaberu prefinjenu odoru. Dame ne bi trebale da se pojavljuju u mini suknjama, ukoliko i biraju kraću varijantu, dopuštena je haljina ili suknja koja prekriva koljena. Haljine smiju biti bez ramena i mogu da otkrivaju leđa, preporučuju se čarape, jer gole noge nisu primjerene za događaj. Nakit i galenterija trebaju da budu usklađeni i što je više haljina naglašena, to manje treba isticati nakit i obrnuto. Frizura bi trebalo da bude večernja i različita od svakodnevne, preporučuje se podignuta frizura sa decentnom šminkom koja je prilagođena licu.“, naglasio je Darko Miloradović, organizator Bečkog bala u Banjaluci.

Kada su u pitanju gospoda, preporučuje se dolazak u smokingu, odnosno odijelo koje će u prsnom džepu imati maramicu boje košulje. Čarape bi trebalo da budu crne boje i muški dio publike ne bi trebalo da na Bečki bal dolaze sa ručnim satom. Umjesto njega mogu da ponesu džepni sat, koji je primjereniji ovakvom događaju.

Bečki bal je manifestacija koja u prvi plan stavlja kulturu, a u pozadini nosi sve predivne mogućnosti za ojačanje odnosa, s obzirom na to da okuplja sve važne delegate iz svijeta diplomatije, ekonomije, medija, politike, kulture iz Republike Srpske i Austrije. Svi koji žele da budu dio prestižnosti za koju se procjenjuje da će u budućnosti napraviti velike pomake na našim prostorima, cijena pojedinačne ulaznice je 170 evra, dok se zakup stola od 6 mjesta naplaćuje 900 evra. Rezervisati ulaznice možete isključivo na e- mail [email protected],  a sve informacije potražite na www.beckibal.org. Interesovanje je veliko, a broj mjesta u Kristalnoj dvorani hotela Bosna je ograničen. Dobrodošli!

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/glamur-beckog-bala-obavezan-dress-code-i-kako-ga-ispostovati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])