S Gradskim tamburaškim orkestrom u novu godinu

Objavljeno: 17. 1. 2014 u 18:11h

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je „Novogodišnji gala koncert“ banjalučkog gradskog tamburaškog orkestra. 

tamburasi

Ovaj orkestar šarolike starosne strukture, u čijem se sastavu nalazi i šest pripadnica ljepšeg pola, nastupio je pod dirigentskom palicom Jelene Jovanić, mlade dirigentkinje koja posjeduje veoma upečatljivu dirigentsku ekspresiju.

Bogat i raznovrstan muzički program otvoren je kompozicijom simboličnog naziva „Buđenje“, za čiju su prvu izvedbu na Međunarodnom festivalu velikih tamburaških sastava u Rumi, banjalučani u novembru ove godine osvojili prvu nagradu.

Uslijedile su tadicionalne numere, kao što su “Anđino kolo”, “Svilen konac”, “Kraj stare česme”, a zatim i nekoliko savremenijih, popularnih kompozicija poput “What a wondeful world”, “Contry roads”, “Ring of fire” u vokalnoj izvedbi solista gradskog tamburaškog orkestra – Aleksandre Radović, Ljubana Trbojevića, Anje Milutinović, Svjetlane Vidović, Zlatana Mirića, Đorđa Safnera i Marka Cvijića.

Cjelokupan utisak upotpunili su i plesni parovi iz plesnog kluba „Habanera“, kao i perkusionista Zoran Vujić, koji je modernijom učinio tradicionalnu muziku sa repertoara.

Iako se po navici zvuk tambure vezuje za zabavu i veselje – muziku koja je ugodna, ali ne dovoljno umjetnički ozbiljna, ovim koncertom je pokazano da tamburaški orkestar moze da zadovolji i visoke estetske zahtjeve.

Dragana Vuković/ Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/s-gradskim-tamburaskim-orkestrom-u-novu-godinu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])