Klapa “Kumpanji” nastupila u Banjaluci

Objavljeno: 25. 6. 2013 u 11:29h

Koncert korčulanske klape “Kumpanji” održan je sinoć u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

kumpanji1

S obzirom da banjalučani nemaju često priliku da poslušaju klapsku muziku ovo je bila jedinstvena prilika da uživaju u nekim od najljepših izvornih dalmatinskih pjesama, ali i u zabavnoj muzici hrvatske estrade, stranim evergreenima, kao i u hrvatskoj sakralnoj muzici.

Janes Vlašić, voditelj klape i bariton rekao je da su po prvi put u gradu na Vrbasu i kako je kroz šalu dodao neće se u naš grad vratiti već danas, ali je sigurno da će to biti uskoro.

“Bilo je jako prijatno i očigledna je bila ta jedna toplina koja je postojala između nas izvođača i publike”, kazao je on.

Klapa “Kumpanji” osnovana je 1995. godine u Blatu na Korčuli i od tada bilježi brojna snimanja i uspješne koncerte u gradovima Hrvatske, ali i cijele Evrope.

Osim dominantnog a-capella pjevanja, u kojem su posjetioci imali priliku da uživaju sinoć, klapa je izvodila i neke od numera sa svojih šest CD-ova uz pratnju mandoline i gitare.

Pjesme i izvedbe klape “Kumpanji” već dugi niz godina slušaju i nagrađuju razni žiriji i publike mnogih regionalni festivala. Nosioci su više od trideset nagrada i priznanja sa festivala.

Nastup u Banjaluci je održan povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava danas, a organizator je bio Konzulat Republike Hrvatske u Banjaluci.

N.V./Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/klapa-kumpanji-nastupila-u-banjaluci/||claudebot