Zlatni grb Jedinstvu i Arhivu RS

Objavljeno: 24. 4. 2013 u 10:00h

Arhivu RS i Srpskom pjevačkom društvu “Jedinstvo” uručeno je priznanje Zlatni grb grada za izuzetan doprinos i vrhunske rezultate u oblasti obrazovanja, nauke i kulture na centralnoj manifestaciji koja je održana u Banskom dvoru u ponedjeljak uveče povodom obilježavanja Dana grada.

jedinstvo

– Arhiv RS je dobio veliko priznanje i to nas obavezuje da nastavimo istim tempom. Grad nas je zadužio time što je prepoznao rad Arhiva i moj rad u sportu i kulturi. Zato ćemo se truditi da i mi zadužimo grad u budućem periodu – rekao je direktor Arhiva RS Dušan Popović kome je pripala i Plaketa grada za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i sporta.

Plaketu grada iz Banskog dvora ponijeli su i Ranko Pavlović za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Nebojša Kuštrinović za oblast kulture i sporta, te Milorad Slavnić za izuzetna ostvarenja u oblasti sporta. Za izuzetno humano ostvarenje Plaketu grada dobio je Boris Testen, a za oblast zdravstva Sanja Sibinčić. OŠ “Jovan Cvijić” Plaketu grada dobila je zahvaljujući zavidnim rezultatima u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Nisu izostale ni nagrade mladima, pa je nagrada od 1.500 KM, kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti, uručena Dejanu Jankoviću, a u oblasti sporta Jeleni Stevandić.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović čestitao je svim sugrađanima Dan grada istakavši da je Banjaluka danas jedan od najznačajnijih regionalnih centara, koji je proteklih deset godina imao snažnu ekspanziju.

– Zbog posljedica svjetske krize i naš razvoj je usporen, ali ćemo u budućem periodu stvarati uslove za brzi privredni razvoj, nova ulaganja i nova radna mjesta. To je bitka koju moramo dobiti, jer bez stvaranja novih vrijednosti ne možemo ići naprijed – kazao je Gavranović.

Svečanoj akademiji u Banskom dvoru prisustvovali su premijer RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, ministri u Vladi RS i Savjetu ministara BiH, vladika banjalučki Jefrem, predstavnici gradova partnera, te brojne ličnosti iz javnog života grada, RS i BiH.

Ključ grada

Nagrada Ključ grada sa poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka” prošle godine pripala je šefu Predstavništva RS u Izraelu Ariju Livneu, dok ta nagrada ove godine nije dodijeljena nikome.

Izvor: Glas/Neda Dreč

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/zlatni-grb-jedinstvu-i-arhivu-rs/||claudebot