Koncert “Koncerata”

Objavljeno: 28. 1. 2013 u 14:15h

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 31. januara 2013. godine (četvrtak) u 20,00 časova održaće se koncert pod nazivom “Koncerata”.

Koncert izvode studenti Akademije umjetnosti Banjaluka.

Učesnici: Andrea Maksimović, Milica Blaženović i Sonja Bobrek

Biografije

Andrea Maksimović, rođena je 27.05.1990. godine u Banjaluci. gdje i stiče osnovno muzičko obrazovanje. Srednju muzičku školu „Vlado Milošević” završila je u klasi prof. Branke Kuzmanović 2009/10. godine i upisala Akademiju umjetnosti u Banjaluci. studijski smjer Muzičke umjetnosti – odsjek klavir, u klasi prof. Nevene Popović. Koncertno i scensko iskustvo upotpunjavaju solo nastupi i nastupi na koncertima kamerne muzike. Takođe, u toku srednjoškolskog obrazovanja osvaja nagrade na ..Republičkom takmičenju Republike Srpske” i Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici u disciplini kameme muzke. Trenutno je student završne godine klavirskog odsjeka Akademije umjetnosti u klasi prof. Snježane Popović Vuleta.

Milica Blaženović, rođena je 1992. godine u Beogradu. Srednju Muzičku školu Dr. Vojislav Vučković završila je u klasi prof. Branke Žiravac-Jeremić. Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada u oblasti solo klavira i kameme muzike, a takođe je učestvovala i na festivalima. Pohađala je i master seminare. Nastupala je u svim većim salama Beograda i šire. Trenutno je student završne godine klavira na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, klasa dr. Vladimir Cvijić. Aktivna je i na polju kameme muzike i korepeticije.

Sonja Bobrek, rođena je 1990. godine 11 Banjaluci. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u muzičkoj školi “Vlado Milošević” u klasi prof. Branke Kuzmanović. Trenutno je student četvrte godine studija na odsjeku klavir, u klasi prof. Arsena Čarkića. U toku školovanja je učestvovala narepubličkim i međunarodnim takmičenjima na kojima je osvojila brojne nagrade.

Izvor: banskidvor.org

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/koncert-koncerata/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])