Banjalučanke proslavile 35 godina postojanja

Objavljeno: 10. 12. 2012 u 12:03h

Ženski kamerni hor “Banjalučanke” koncertom u prepunoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci proslavio je 35 godina postojanja. Ovim koncertom najtrofejniji horski ansambl u Republici Srpskoj obilježio je i Svjetski dan horskog pjevanja, prenijele su agencije.

Nakon osvajanja zlatnih i srebrnih medalja na najprestižnijim svjetskim horskim takmičenjima Banjalučanke su uvršćene na zvaničnu rang-listu pedeset najboljih kamernih horova svijeta.

Zlatne medalje osvojene u Lincu, Veneciji i Malti, te olimpijska srebra iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država svrstale su Banjalučakne u red najuspješnijih Evropskih horova.

U okviru obilježavanja jubileja u planu su nastupi na vodećim svjetskim takmičenjima i snimanje novog kompakt diska ansambla.

Prvi dio slavljeničkog koncerta obuhvatio je vrlo zahtjevne kompozicije koje su horu Banjalučanke donijele prestižna svjetska priznanja.

U drugom dijelu programa izveli su niz zabavnih kompozicija na visokom umjetničkom nivou što je izazvalo oduševljene reakcije prepune dvorane koncertne dvorane Banskog dvora.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucanke-proslavile-35-godina-postojanja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])