Daj mi čitav svijet pobjednički duet

Objavljeno: 22. 11. 2012 u 09:06h

Kompozicija “Daj mi čitav svijet”, koju su komponovale i izvele Milica Ivanović i Sara Bokonjić iz Foče, pobijedila je na šestom festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor – Banjaluka 2012”.

Drugu nagradu osvojila je kompozicija “Divan dan”, koju su izvele Mia Žabić i Emilija Domić iz Banjaluke, dok je treća nagrada pripala kompoziciji “U mojim snovima” u interpretaciji Amine Suljagić iz Tuzle. Direktor festivala Mladen Matović kazao je u utorak da se ovaj festival po ustaljenoj tradiciji održava na Međunarodni dan djeteta, a u organizaciji Udruženja umjetnika “Art plus”.

Prezadovoljni smo odzivom malih kompozitora na konkurs, a nakon što smo čuli komentare šire javnosti i kolega iz struke, bez ustručavanja možemo reći da je ovogodišnji “Mali kompozitor” autorski najkomletniji i najkvalitetniji od njegovog postojanja – rekao je Matović i zahvalio svim učesnicima i saradnicima koji su zaslužni za realizaciju najreprezentativnijeg festivalskog izdanja do sada.

On je naglasio da je “Mali kompozitor” jedini festival ove vrste u Srpskoj i BiH, a ujedno i jedini u kojem djeca imaju aktivno učešće u svakoj njegovoj sferi.

Djeca komponuju, pišu tekstove, izvode pjesme, a ujedno su i voditelji i jedini žiri na festivalu – kazao je Matović i dodao da je u realizaciju festivala direktno uključeno više od 40 muzičkih pedagoga, što mu daje poseban značaj.

“Mali kompozitor” od 2007. godine nalazi se u zvaničnom kalendaru kulturnih manifestacija od interesa za grad Banjaluku, a Direkcija festivala posebno je ponosna na činjenicu da je od 2008. prijatelj festivala i UNICEF, kao najstarija svjetska organizacija koja se bavi pitanjima i problemima položaja djece i zaštite dječijih prava.

Povodom održavanja festivala gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović upriličio je u utorak prijem za učesnike.

Festival “Mali kompozitor” predstavlja sjajnu priredbu dječijeg stvaralaštva, a mladi talenti koji učestvuju na ovom festivalu mogu postati vrsni umjetnici – kazao je Gavranović.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala bili su Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo trgovine i turizma i grad Banjaluka, dok je generalni medijski pokrovitelj bila Radio-televizija RS.

Nagrade publike

Prvu nagradu publike takođe su dobile Milica Ivanović i Sara Bokonjić iz Foče za kompoziciju “Daj mi čitav svijet”, a poslije ove najviše simpatija publike pobrala je kompozicija “Hoću kikice” Lejle Zildžić iz Gračanice. Treću nagradu publike osvojila je Anja Vukliš iz Banjaluke sa kompozicijom “Moj san”.

Lamija Mehinović iz Doboja dobila je nagradu za najboljeg debitanta sa kompozicijom “Bubamara”. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Milkica Marjanović iz Dervente, kao najbolji interpretator nagrađena je Valentina Mec iz Bijeljine, dok je prvu nagradu djece učesnika festivala osvojila Isidora Žiger iz Banjaluke – kazao je Matović.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/daj-mi-citav-svijet-pobjednicki-duet/||claudebot