Uz zvuke tamburice do kasno u noć!

Objavljeno: 8. 9. 2012 u 18:42h

Tradicionalni festival tamburaške muzike ‘Tamburica fest’ održan je sinoć na terasi ‘Pingvina’ u robnoj kući ‘Boska’, u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.

Predsjednik Gradskog tamburškog orkestra Banjaluka Spomenko Guzijan, istakao je da je ovo festival koji promoviše tradiciju i kulturne vrijednosti Banjaluke.

“Ovo je treći put da se ‘Tamburica fest’ predstavlja u Banjaluci, i to je već tradicija, ne samo u Novom Sadu, gdje se to izvorno dešava, nego, sad već i u Banjaluci, koja sve više postaje grad tambure. ‘Tamburica fest’ predstavlja kulturnu baštinu svih onih naroda koji učestvuju na ovom festivalu, i možemo slobodno reći da je ovaj festival nešto što se može ukjučiti u turističku ponudu našeg grada”, istakao je Guzijan.

U zvaničnom programu festivala nastupila su tri orkestra – Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke, Požeški tamburaški orkestar i orkestar ‘Hajo’ iz Subotice. Po prvi put ove godine, predstavile su se i nove nade ‘Tamburica festa’.

“Ove godine je to tamburaški orkestar U.D.E.S. iz Banjaluke, koga čine mladi ljudi, koji u svojim rukama drže prim, basprim, kontru, berde i mikrofon. Oni izvode neke od najpoznatijih hitova strane i domaće pop – rock muzike”, rekao je Guzijan.

Ovogodišnji ‘Tamburica fest’ privukao je veliki broj posjetilaca koji su uz neke od najpoznatijih tamburaških zvuka uživali do kasno u noć. Ovim putem, Banjaluka je još jednom potvrdila da je grad festivala – grad tamburaške muzike.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/uz-zvuke-tamburice-do-kasno-u-noc/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])