Milica Jovanović pobjednica festivala “Mali kompozitor – Banjaluka 2017”

Objavljeno: 21. 11. 2017 u 19:48h

Kompozicija “Nek samo sreća postoji” u izvođenju Milice Jovanović iz Čelinca pobijedila je na ovogodišnjem 11. festivalu muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor – Banjaluka 2017”, koji je održan 20. novembra – na Međunarodni dan djeteta.

Na centralnoj festivalskoj večeri se našlo 15 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz čitave BiH.

Nagradu za tri najbolje pjesme odlučile su ocjene dječjeg žirija koji su činili prošlogodišnja festivalska pobjednica Tara Babić iz Banjaluke i nekadašnji učesnici festivala Sofija Kašanski iz Brčkog, Harun Mejremić iz Gračanice i Aljoša Kesić iz Laktaša.

Pored pobjedničke kompozicije, žiri je dodijelio i drugu nagrada za kompoziciju koja je pripala  pjesmi “Zoološki vrt” u izvođenju Ivone Vukojević iz Doboja, koja je proglašena i najboljim debitantom, a treću nagradu za kompoziciju odnijela je pjesma “Život u bajci” u izvođenju Elene Vujnović iz Banjaluke. I publika je imala pravo glasa pa je tako prva nagrada publike pripala  Tijani Sandić iz Lopara, druga je završila u rukama Dunje Jurkas iz Doboja, a prema ocjeni publike treće mjesto je zaslužila Lucija Ramljak. Nagrada za najbolji tekst je pripala Tamari Milanović iz Prnjavora za tekst pjesme “Kad odrastem, biću dijete”. Priznanja su dodijeljena i za interpretaciju, a dobile su ih Anastasija Popović iz Teslića i Adna Marušić iz Zavidovića, koje su ravnopravno podijelile prvu, Elena Brkić iz Banjaluke i Kjara Hadžić iz Sarajeva, te Dario Petrović iz Brčkog i Petra Antunović iz Žepča, koji su podijelili drugo, odnosno treće mjesto.

Prva nagrada djece učesnika festivala pripala je Katarina Jeftić iz Bijeljine, a nagrada za najbolji scenski nastup Eleni Vujnović iz Banjaluke.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su bili Ministarstvo prosvjete i kulture RS i grad Banjaluka.  Direkcija festivala, odnosno Udruženje “Art Puls” zahvaljuje prijateljima festivala Ambasadi SAD u BiH, Dječijem pozorištu RS i Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca. Generalni medijski pokrovitelj je bila RTRS, a partner festivala je UNICEF u BiH.

Izvor: Nezavisne/Nevena Vržina

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/milica-jovanovic-pobjednica-festivala-mali-kompozitor-banjaluka-2017/||claudebot