Metalci i pankeri na „Koncertnoj jeseni 2016“: Rok se vraća u Banjaluku

Objavljeno: 30. 9. 2016 u 18:09h

U okviru manifestacije „Koncertna jesen 2016“, u banjalučkom Jelen pabu „DTA“ do kraja godine sviraće domaći, ali i metal bendovi iz regiona i svijeta.

Sezonu će, prema riječima Nebojše Raljića, organizatora pomenutog događaja, otvoriti grupa iz Tuzle „Inner Sanctum“.

“Koncert alt – rok grupe „Harlekin“ iz Inđije biće održan 8. oktobra, a sutradan će nastupiti pank – rok bend iz Grčke „Bat Signal“ i banjalučka pank „Grupna Terapija“. Gruv metal bend iz Rumunije „Crimena“, od kojeg se očekuje da će atmosferu dovesti do usijanja, sviraće 17. oktobra. Iz daleke Argentine 19. oktobra dolazi grupa „Vorgrum“, koja svira sjajan pagan-metal obogaćen južnoameričkim mitovima i legendama, a 29. oktobra metal bend „E.N.D.“ iz Zadra. Iste večeri nastupiće i banjalučka treš metal grupa „Cornix“ – kaže Raljić.

Prema njegovim riječima za sada su u novembru potvrđene svirke benda iz Holivuda „Brute Forcz“ i grupe „Motorhead“.

“U toku su pregovori sa metal bendovima „Wolf's Hunger“ iz Srbije, „Maska“ iz Mostara i još nekim. Za početak decembra, imamo već dogovorene nastupe pop metal grupe iz Slovenije „Dreamsphere“ i hevi metal benda „Patrias“ iz Smedereva “– rekao je Raljić.

Koncerti su, dodaje on, samo uvod za ono što slijedi naredne godine – projekat „Ostring“ gdje će se takmičiti bendovi iz Tuzle, Mostara, Banjaluke i Sarajeva. Najbolji predstavnici iz pomenutih gradova, odmjeriće snage u BiH finalu, u Sarajevu.

Najbolja grupa sviraće u Rumuniji

“Pobjednik takmičenja u Sarajevu sviraće na velikom finalu u Rumuniji, na open er festivalu pred 30.000 ljudi. Najbolji će nakon toga dobiti šansu da svira na nekom od velikih metal festivala, poput „Wacken“ i „Metal Days“. Cilj ovog projekta je približavanje bendova iz Istočne Evrope Zapadu” – naveo je Raljić.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/metalci-i-pankeri-na-koncertnoj-jeseni-2016-rok-se-vraca-u-banjaluku/||claudebot