Meso miriše na Banjaluku i obećava uspjeh (Video)

Objavljeno: 26. 10. 2017 u 10:33h

“Bosonoga” produkcija sa producentkinjom Brankicom Janković na čelu proteklu godinu, govoreći o seriji i filmu “Meso” u režiji Saše Hajdukovića po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, obećavala je mnogo, a poslije premijernog prikazivanja tri epizode serije u “Sinepleksu Palas” uvjerili su prisutne da je obećanje ispunjeno.

A oni koji ispunjavaju obećanja se poštuju. To je pokazala i publika, koja je u utorak uveče snažnim aplauzom, stojeći, podržala mnogobrojnu i, što je najbitnije, domaću ekipu, koja je svoj talenat, kreativnost i sposobnost ulagala u nastanak ove priče.

Pored profesionalnih glumaca svima dobro poznatih, bilo je zanimljivo vidjeti lica iz grada, poznata po nekim drugim zanimanjima u mini-ulogama.

Prikazivanje serije na RTRS-u i RTS-u počinje u subotu u 21 čas i javnost će definitivno uživati i sa nestrpljenjem iščekivati sljedeće epizode o Mirku i Slavku, prijateljima iz djetinjstva, koji se u rodnom gradu sreću poslije mnogo godina.

Život u sjećanjima na vrijeme u kojem su odrasli mnogo se razlikuje od onog u kojem sada žive i u kojem se bore, svaki na svoj način za opstanak.

Radnju priče nemoguće je ispričati u nekoliko redova, a ne bi bilo fer ni prema publici, koja sa nestrpljenjem iščekuje prvu epizodu “Mesa”, kvariti doživljaj.

Sreću i ponos nije krila ni producentkinja Brankica Janković, koja je istakla da je ovo noć u kojoj ekipa “Bosonoge” uživa u druženju sa svima onima koji su pomogli da njihova ideja uspije.

“Svi projekti iz kulture uvijek su zahtjevni i uvijek je teško raditi na njima, ali kada smo pogledali finalni proizvod i kada smo vidjeli šta smo napravili i kada su stigli pozitivni komentari od onih čije mišljenje cijenimo, mnogo je lakše”, iskrena je Jankovićeva.

I reditelj Saša Hajduković bio je srećan zbog pozitivnih reakcija prisutnih i dodao da su iste bile i na projekcijama zatvorenog tipa.

“Snimanje je uvijek avantura, pogotovo kada traje toliko dugo. Svi ti procesi su jako uzbudljivi, ali mislim da smo ih uspješno prošli”, kazao je Hajduković.

Glavnu ulogu tumači Igor Đorđević, a pored njega glume i Nikola Pejaković, Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i mnogi drugi.

Prevaziđena očekivanja

Bezbroj puta, pa tako i sada, na velikom platnu publiku je zasmijao Ljubiša Savanović, koji u “Mesu” tumači lik konobara Miše.

“Mnogo sam očekivao od serije, ali ovo što sam vidio je više od toga što sam očekivao. Seriju definitivno očekuje regionalni uspjeh, što je za Banjaluku bilo nezamislivo. Ovo je na početku bila privatna inicijativa koja je prerasla u vrhunsku stvar. Nažalost, ovo je i dokaz da nema sistema, konstantnog i promišljenog ulaganja u filmsku industriju i da je to jedna velika greška u kulturi Republike Srpske”, kazao je Savanović.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Aleksandra Madžar

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/meso-mirise-na-banjaluku-i-obecava-uspjeh-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])