Kompozicije Arsena Dedića uveličale rođendan Banskog dvora (Foto)

Objavljeno: 12. 11. 2017 u 09:53h

Čestitavši 85. rođendan Kulturnom centru “Banski dvor” i zahvalivši se na pozivu direktoru istog, profesoru i kompozitoru Mladenu Matoviću, pijanista Matija Dedić sinoć je otvorio koncert “Matija svira Arsenu”.

Instrumentali kompozicija maestra Arsena Dedića, ređale su se jedna za drugom, da bi Matija na publiku prenio očekivano – oživljavanje lika i djela njegovog pokojnog oca.

Aplauzi publike, takođe, potvrdili su ono što je sam Matija više puta ponovio, a to je da je “Matija svira Arsenu” njegov najuspješniji projekat.

“Nastupao sam u Banskom dvoru više puta, mada u posljednje vrijeme i ne toliko često. Mislim da sam sa pokojnim ocem bio 2008. godine. Koncerti su uvijek bili ovdje predivni i uslovi za nastupe ovakve vrste kakvim se ja bavim su uvijek bili besprijekorni. Srećan sam da mogu i u Banjaluci predstaviti svoj pa sigurno najuspješniji projekt, kako diskografski, tako i svirački'”, kazao je pred nastup za “Nezavisne” Matija Dedić.

Izvor: Nezavisne/Milan Rakulj/Foto: Vladimir Stojaković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/kompozicije-arsena-dedica-uvelicale-rodendan-banskog-dvora-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot