Na Književnoj stazi Djeda mraza predstavljena “Temura” Eve Ras

Objavljeno: 29. 12. 2017 u 18:36h

Glumica i spisateljica Eva Ras uručila je danas u Banjaluci načelnici gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Nataliji Trivić svoju knjigu “Temura” koju je Zadužbina “Petar Kočić” Banjaluka – Beograd objavila kao prvu knjigu na svijetu u narednoj godini.

Eva Ras je rekla da prema Banjaluci gaji posebnu ljubav, te izrazila zadovoljstvo što je u prilici da prvi primjerak svoje knjige uruči Trivićevoj.

Trivićeva je zahvalila za poklon, ističući da bi svi trebalo da iskoriste praznike i da se više posvete čitanju i vrijednostima za koje svakodnevna dinamika života ne ostavlja dovoljno prostora.

Direktor i glavni odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić naveo je da je roman “Temura” napisan na neobičan način, van svih tokova savremene književnosti.

“Eva Ras je u ovom romanu ispričala svoju biografiju, kao i sve ono što je vidjela i doživjela u životu. U ovoj knjizi ona potpuno iskreno piše o susretima koje je imala sa ljudima” – rekao je Vukolić u obraćanju na manifestaciji “Književna staza Djeda Mraza”.

U okviru ove tradicionalne manifestacije, čiji je cilj promocija pisane riječi, nekoliko desetina Djeda Mrazova je sa knjigama u rukama, vozeći se oldtajmerima ili šetajući, stiglo do parka i spomenika Petru Kočiću gdje je promovisana knjiga “Temura”.

Prije promocije i uručenja prve knjige, Vukolić i književnici Ranko Risojević i Kristina Mrđa položili su vijence na spomenik Petru Kočiću u istoimenom parku.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/na-knjizevnoj-stazi-djeda-mraza-predstavljena-temura-eve-ras/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])