Književno veče u Domu omladine (Foto)

Objavljeno: 11. 3. 2018 u 09:03h

U organizaciji Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka i Udruženja mladih književnika Banjaluka u Domu omladine sinoć je za banjalučku publiku organizovano književno veče. Ljubiteljima poezije i proze su se predstavili mladi, afirmisani književnici: Rajko Kecman, Ana Marija Pilipović, Boris Petrović i Dajana Balaban.

“Na osnovu istraživanja koje je Savjet omladinskih organizacija sproveo na uzorku od 1031 ispitanika vidjeli smo da mladi ljudi smatraju da je potrebno više kulturnih sadržaja u Banjaluci, te smo organizovali ovu manifestacija u skladu sa njihovim zahtjevima “, rekao nam je Davor Strika, predsjednik Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka.

Rajko Kecman

Veče poezije i proze svoji stihovima je otvorio Rajko Kecman, apsolvent Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Autor zbirke pjesama ”Ispod zavičajnog neba” pored pisanja poezije bavi se i preduzetništvom.

Ana Marija Pilipović

Ana Marija Pilipović objavila je zbirku pjesama obojenu bojama oktobra i prekrivenu velom mistike kakva je i sama ona. Kroz ljubav prema knjizi, koju duguje djedu Ljubomiru, razvila je i ljubavi prema cjelokupnoj umjetnosti i kulturi uopšte. Poezija nije njen jedini način izražavanja, te kroz retro fotografije njeguje stil 60-ih godina. Inspiraciju pronalazi u sumornom raspoloženju i antičkoj mitologiji.

Boris Petrović

Boris Petrović rođen je u Banjaluci, a 2013. godine diplomirao je na Filozofskom fakultetu, te time je stekao zvanje profesor razredne nastave. Godine 2016. nastaje njegova knjiga ”Zavičajni muk”, inspirisana prirodom i čovjekom. Dobitnik je mnogih nagrada iz oblasti proze.

Dajana Balaban

Dajana Balaban rođena je 1998. godine u Banjaluci. Svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom ”Neću više da ćutim” objavila je sa 15 godina. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, odsjek novinarstvo i komunikologija. Svoje stihove piše za one kojima riječi pomažu.

Predsjednik Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka Davor Strika, kaže da u budućnosti planiraju organizovati više aktivnosti iz sfere kulture.

“Na proljeće ćemo imati sličnu manifestaciju sa gostima iz Srbije i Crne Gore. Neki od naših književnika planiraju do kraja ljeta ili jeseni da napišu i objave nova djela iz oblasti poezije i proze, tako da će književnih večeri u budućnosti sigurno biti”, rekao je Strika kroz osmijeh.

Savjet omladinskih organizacija je krovna organizacija u Banjaluci koja okuplja preko deset omladinskih organizacija. Jedna od njih je i Udruženje mladih književnika .

#FirstStep2018 / Banjaluka.com / Autor: Jelena Pekez

Broj pregleda: 3017

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/knjizevno-vece-u-domu-omladine-foto/||claudebot