Promocija pobjedničkih romana na konkursu “Zlatna sova”

Objavljeno: 19. 9. 2015 u 12:23h

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo organizovao je danas na banjalučkom Sajmu knjige promociju pobjedničkih romana na konkursu za najbolji neobjavljeni roman “Zlatna sova”.

Autor romana “Buncanje” Miodrag Lazarević iz Požarevca, koji je osvojio prvu nagradu na ovom konkursu, rekao je Srni da je materijal za ovaj roman prikupljao i obrađivao skoro 10 godina.

“Riječ je o dečaku, učeniku, koji je od kuće otišao sa 15 godina da živi i uči u internatu. Roman prati mladićev tok svijesti i razmišljanja na mjestu gde nikoga ne poznaje i gdje se našao odlukom svog oca”, kaže Lazarević.

On ističe da u romanu ima dosta autobiografskog, te da je narator, u stvari, sam pisac.

Lazarević je naveo da nije očekivao da će dobiti prvu nagradu, dodajući da se ne slaže sa književnim kritičarima koji tvrde da “tema romana mora biti velika, da bi roman bio veliki”.

“Pokazalo se da to, ipak, nije tako, jer je moj roman priča jednog dečaka, koja, eto, nije `velika`, ali može biti interesantna”, rekao je Lazarević.

Drugu nagradu na konkursu za najbolji neobjavljeni roman “Zlatna sova” osvojio je roman “Grad za nezbrinutu djecu” autora Dragana Tepavčevića koji živi u Brizbejnu u Australiji, dok je Saša Knežević sa Pala osvojio treću nagradu sa romanom “U sjećanju na zaborav”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/promocija-pobjednickih-romana-na-konkursu-zlatna-sova/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])