Saši Ćetojeviću nagrada iz Italije

Objavljeno: 24. 5. 2015 u 11:00h

Saša Ćetojević iz Banjaluke dobitnik je ovogodišnje nagrade Centra za italijanski jezik i kulturu “Il Faro” na literarnom konkursu “Un dito nell'occhio” (“Prst u oko”).

Tema za ovu godinu bila je “Ideje o srećnom kraju”, a zadatak prijavljenih kandidata bio je da napišu srećan kraj nekog italijanskog djela na italijanskom jeziku. Mogli su da se prijave kandidati iz čitavog svijeta, pod uslovom da ne žive u Italiji i da im italijanski nije maternji jezik.

“Promijenio sam završetak romana ‘Samoća primarnih brojeva’ koji je napisao Paolo Đordano. Nagrada je bila predviđena za dva kandidata, koju je, pored mene, osvojila i Mariana Gorczyca iz Rumunije”, kaže Ćetojević.

Ćetojević uči italijanski jezik iz hobija, a za ostvarivanje ovog uspjeha zaslužne su konsultacije sa jednom profesoricom italijanskog jezika iz Banjaluke, kojoj je veoma zahvalan.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/sasi-cetojevicu-nagrada-iz-italije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])