Promocija knjige “I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom”

Objavljeno: 3. 4. 2015 u 21:03h

Sinoć je u Narodnom pozorištu Republike Srpske održana promocija knjige “I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom” novinarke i urednice Religijskog programa Radio Televizije Republike Srpske, Žane Vukosavljević. Osim autorke o knjizi su govorili recenzenti dr Vladislav Topalović, profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sv. Vasilije Ostroški” u Foči i arhimandrit Danilo Pavlović, iguman manastira Žitomislić. Promociji knjige prisustvovao je i Njegovo Preosveštenstvo episkop bihaćko – petrovački gospodin Atanasije Rakita.

Povod za pisanje djela “I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom” bio je razgovor sa Blaženopočivšim srpskim patrijarhom Pavlom, sa kojim je snimljen božićni razgovor u decembru 2003. godine u zgradi Patrijaršije srpske pravoslavne crkve u Beogradu, rekla je autorka ovog djela, Žana Vukosavljević.

Iguman manastira Žitomislić, arhimandrit Danilo Pavlović istakao je da mnogo znači kada u novinarskom svijetu postoji neko ko pored dobro korištenih terminoloških odrednica, zna da pogodi suštinu priče.

Ni godinama poslije smrti Patrijarh Pavle nije izašao iz sjećanja pravoslavnih vjernika štaviše “Mit” o Patrijarhu je s godinama sve snažniji. Budući da Patrijarh Pavle nije mnogo javno govorio ili pisao, svaki njegov govor, svaki njegov tekst ili trag o njegovom razmišljanju je dragocjen, rekao je dr Vladislav Topalović, profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sv. Vasilije Ostroški” u Foči.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/promocija-knjige-i-mudri-i-bezazleni-susret-s-patrijarhom/||claudebot