Proslava dana poezije uz najljepše stihove

Objavljeno: 23. 3. 2015 u 11:17h

Svijet je obilježio Dan poezije pa tako i Banjalučani, a praznik stihova, koji je UNESCO proglasio za 21. mart, proslavljen je u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra, gdje je održano poetsko veče članova poetskog kruga “Stihovnica” i pjesnika iz Republike Srpske.

Govoreći svoju poeziju pjesnici iz Republike Srpske odali su počast pisanoj riječi uz zvuke gitare i aplauze.

I Narodna biblioteka Republike Srpske je ovaj datum obilježila na svoj način. Po četvrti put u nacionalnoj biblioteci organizovano je poetsko veče pod nazivom “Po(v)ezivanje”. Svi koji su željeli da pročitaju svoje ili tuđe stihove došli su u biblioteku kako bi upotpunili ovaj događaj. Ideja “Po(v)ezivanja” je da se pjesnici povežu kroz poeziju, što se i ispunilo. Poeziju su govorili: Tanja Stupar Trifunović, Tatjana Bijelić, Dejan Andrić, Borjana Mrđa, Danijel Gatarić, Jovica Bulović, Ognjen Radović, Berislav Blagojević, Milenko Vujičić, Vladana Perlić, Slobodan Boco Bajić, Darko Tomić, Vid Vukelić i drugi članovi “Stihovnice”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/proslava-dana-poezije-uz-najljepse-stihove/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])