Godišnji koncert ansambla Veselin Masleša kruna uspješne godine

Objavljeno: 27. 12. 2016 u 17:12h

Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” oduševio je publiku na godišnjem koncertu pod nazivom “Pjesma nas je održala” koji je održan u nedjelju uveče u Narodnom pozorištu RS.

Ovo je bio 40. i posljednji nastup ansambla u ovoj godini, a ujedno i šesti cjelovečernji koncert.

Sala je bila premala da primi sve posjetioce, pa su neki od njih morali ostati ispred. To govori da građani i te kako cijene narodne igre, pjesme i običaje.

“Tradicionalno, na godišnjem koncertu nastupio je izvođački ansambl, koji broji 70 članova. Prikazane su igre Prizrena, Ozrena, bunjevke, vlaške i šopske igre, kao i druge iz Srbije, Slovenije i Makedonije. Nastupio je i naš orkestar, kao i muške i ženske pjevačke grupe”, rekao je direktor ansambla “Veselin Masleša” Nemanja Knežević.

Dodaje da je na koncertu bilo i novina.

“Premijerno je izvedena koreografija igara i pjesama Potkozarja koje je spremio koreograf i umjetnički rukovodilac Goran Pupac. Taj projekat ostvarili smo uz pomoć grada i Ministarstva prosvjete i kulture RS”, kazao je Knežević.

Ansambl “Veselin Masleša” uveliko se sprema za narednu godinu u kojoj ga očekuju brojni nastupi i gostovanja. Sljedeći nastup planiran je za Dan Republike Srpske, 9. januar, kada će u povorci od zgrade Vlade do Trga Krajine učestvovati u obilježavanju ovog praznika.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/godisnji-koncert-ansambla-veselin-maslesa-kruna-uspjesne-godine/||claudebot