Brat i sestra iz Banjaluke zajedno u filmu ”Meso”

Objavljeno: 18. 7. 2016 u 13:58h

Neki od najpoznatijih glumaca u istoriji filma svoje prve glumačke korake napravili su još kao djeca i taj poziv ih je držao sve dok su mogli igrati ispred kamera.

Dvoje mališana, brat i sestra Helena i Sergej Kljajić iz Banjaluke, možda sada ne želi svjetsku glumačku karijeru, ali možda im se ona smiješi. Ono što će zasigurno imati jeste jedinstveno iskustvo glume u filmu “Meso” režisera Saše Hajdukovića.

Dvanaestogodišnji Sergej glumi Davida, sina Nikole – Kolje Pejakovića i Nikoline Jelisavac. Dok je petogodišnja Helena angažovana kao statista. Priliku da zaigra u filmu prvi je dobio Sergej, koji je prošao kasting, a o samom projektu snimanja filma i serije čuli su preko prijatelja njihovih roditelja.

“Snimanja uglavnom nisu naporna, mada nekada znaju da se oduže. U prosjeku traju oko pet ili šest sati. Druženje je super, i svi su dobri prema nama. Meni je to sve zanimljivo”, priča Sergej.

Kaže da mu ni šminkanje, niti sređivanje ne padaju teško, jedino što nekad moraju duže da čekaju da se sve namontira i da samo snimanje može da počne. Za razliku od Sergeja, Helena je dosta stidljivija i ne želi da odgovara na naša pitanja, ali njena mama Jelena priča kako je na snimanju potpuno drugačija, opuštena i sve to prihvata kao igru.

“Helena to sve još ne razumije u tolikoj mjeri. Ona je u čudu kada im se kaže da moraju plesati, a da u pozadini ne ide muzika. Kako sad da pleše bez muzike! Glumci imaju neki tekst koji izgovaraju pa se to ne može uz muziku, već oni to, pretpostavljam, kasnije montiraju”, ispričala je ponosna mama dvoje malih glumaca.

Jelena kroz osmijeh dodaje i da se Helena često pita zašto ne može jesti i nešto što je u tom momentu dio dekoracije na setu.

“Ili ako su statisti okolo pa ne smiju pričati, a treba da otvaraju usta i da izgleda kao da pričaju, teško joj je prihvatiti kako sad to da izvede”, priča Jelena.

Sergej priznaje da mu se mnogo sviđa glumački posao, kao i da bi volio da se nastavi baviti glumom. Dječački iskreno priznaje i da mu se taj poziv dopada, jer tu ne mora ništa pretjerano da se radi. Glumac ustane, odradi to što treba i to je to. Ipak, svjestan je da snimanje filma nije nimalo jednostavan proces i da je za njegovo stvaranje neophodno mnogo fizičkog i kreativnog rada svih angažovanih ljudi. Napominje da mu najviše tokom učenja teksta, ali i na samom snimanju, pomaže Nikola Pejaković, za kojeg je najviše vezan i samom ulogom. Sergej i Helena nemaju zajedničke scene, a prema riječima njihove majke, oboje najviše uživaju kada ona nije sa njima na setu, zbog čega se i trudi da ih što manje “nadgleda”.

“Na snimanju imaju zaista sve što im je neophodno, i hranu i piće, tako da naše prisustvo i nije neophodno. Sergej je nekoliko puta imao noćna snimanja i oni su ga odmah po završetku njegovih scena dovezli kući”, ispričala je majka Jelena, zadovoljna i cjelokupnom organizacijom i odnosom prema mališanima.

Sergej kaže da mu nije porasla popularnost u školi zbog toga što snima film, a on ni ne priča previše o tome. Druži se sa svojim drugarima kao i do sada. Ali, malena Helena se na jednoj od pauza upoznala s Vukom Kostićem, koji u “Mesu” igra jednu od glavnih uloga. Slobodno vrijeme iskoristili su i da se igraju zajedno, a Kostić joj je rekao da ostane tako slatka i simpatična do premijere.

Do završetka filma Sergeju, ali i Heleni, ostaje da snime još nekoliko scena, ali ostaje i ogromno iskustvo i dragi ljudi koje su upoznali, a koje će zasigurno pamtiti cijeli život.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/brat-i-sestra-iz-banjaluke-zajedno-u-filmu-meso/||claudebot