Održana premijera kratkometražnog filma: „Ah, što ćemo ljubav kriti“

Objavljeno: 30. 11. 2015 u 19:36h

Kratkometražni film „Ah, što ćemo ljubav kriti“ je završni master rad banjalučkog glumca Duška Mazalice na Fakultetu Dramskih Umjetnosti u Beogradu, koji je sinoć doživio svoju premijeru u Dječijem pozorištu Republike Srpske, a istovremeno i televizijsku premijeru u programu RTRS.
Radnja filma je smještena u vremenu sukoba tradicionalnih običaja i iskrene ljubavi, a ispričana je bez dijaloga kojeg prati pjesma kao naracija što je žanrovski određeno kao ”sevdah opereta”. Tradicionalne pjesme „Moj Dilbere“, „Mila majko šalji me na vodu“ i „Ah, što ćemo ljubav kriti“ prate naraciju skrivenih unutrašnjih osjećanja. Pjesme na sebi svojstven način pjeva Marija Šestić uz pratnju Siniše Stjepanovića.
Veliko interesovanje za premijeru filma, koja je održana u nedjelju 29. novembra 2015. godine, govori o znatiželji koju je probudio ovaj film kod publike, a koji se žanrovski svrstava u sevdah operetu. U prepunoj sali Dječijeg pozorišta RS našla su se mnoga poznata imena iz svijeta filma i pozorišta, a autentični filmski izraz autora prepoznat je i nagrađen ovacijama i dugotrajnim aplauzom.

Autor filma, Duško Mazalica tom prilikom je rekao: ”Tokom rada na filmu „Ah, što ćemo ljubav kriti“ bio sam prinuđen na svakakva snalaženja koja su prouzrokovana praznim budžetom za film. Za ovakvu promociju sam se odlučio najviše zbog toga što sam htio da rezultati uloženog rada cijele ekipe budu viđeni.”

Javni servis Republike Srpske je još jednom podržao domaće autore i u narednom periodu nastaviće sa podrškom mladim i kreativnim talentima i afirmisanim pojedincima iz svijeta umjetnosti, društva i sporta.
Kratkometražni film: ”Ah što ćemo ljubav kriti:

Muzika: Marija Šestić u pratnji Siniša Stjepanović
Režija: Duško Mazalica i Mladen Đukić

Fotografija: Igor Šamara
Montaža: Aleksandar Bundalo i Mladen Đukić
Glumci: Božana Bijelić, Đorđe Janković i Duško Mazalica
Medijski partner: Radio Televizija Republike Srpske

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/odrzana-premijera-kratkometraznog-filma-ah-sto-cemo-ljubav-kriti/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot