Kratkofil plus: Gran pri otišao u Italiju

Objavljeno: 26. 7. 2015 u 10:38h

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja 9. Međunarodnog filmskog festivala Kratkofil Plus sinoć su dodijeljene nagrade najboljim filmovima prikazanim u takmičarskom dijelu programa od 22. do 25. jula na otvorenom kinu tvrđave Kastel.

Glavna nagrada Grand Pri uručena je režiserki Morgan Knibe iz Italije za dokumentarni film “Brodolom”.

U kategoriji najboljeg eksperimentalnog filma, nagrađen je film “Planeta Sigma”, režiserke Momoko Seto iz Francuske.

Najbolji dokumentarni film ove godine je filmsko djelo Bernarda Vegnera iz Austrije – “Održavanje ravnoteže”.

Nagrada za najbolji animirani film odlazi u Rusiju, režiseru Konstantinu Bronzitu za film “Mi ne možemo bez kosmosa”.

Bosansko-hercegovački film “Turista” režisera Ariela Shabana ponio je titulu najboljeg igranog filma, a najbolje filmsko ostvarenje na prostoru regiona je “Umir krvi” režisera Senada Šahmanovića iz Crne Gore.

Specijalna nagrada žirija pripala je finskoj režiserki Sani Liljander za dokumentarni film “Radost svakodnevnog života”.

U okviru takmičarskog dijela programa ove godine na Kratkofilu plus prikazano je 35 filmova u četiri kategorije – dokumentarni, animirani, eksperimentalni i igrani.

U zabavnom dijelu festivalu nastupili su i Radio Groove, Vanja Mišić, DJ Jova i The Bambi Molesters.

Izvor: Mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/kratkofil-plus-gran-pri-otisao-u-italiju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])