Premijerno prikazan Falsifikator

Objavljeno: 8. 3. 2013 u 09:44h

U Banjaluci je večeras premijerno prikazan novi film Gorana Markovića “Falsifikator”.

reg-falsifikator-1

Premijeri su, osim filmske ekipe, prisustvovale i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Republike Srpske, među kojima i predsjednik RS Milorad Dodik.

Prije večerašnje premijere filma Falsifikator u Banjaluci, kako prenosi Glas Srpske, održana je konferencija za novinare u kojoj su se predstavila ekipa koja je realizovala film koji je večeras doživio premijeru za Republiku Srpsku.

Glumac Svetozar Cvetković rekao je da je ovo najvažniije prikazivanje novog Markovićevog ostvarenja.

– Premjera “Falsifikatora” u RS je kruna celog ovog projekta koji je većinom snimljen u RS, odnosno u Laktašima i Šeškovcima, kazao je Cvetković.

Goran Marković koji osim režije potpisuje i scenario, ističe da se u Republici Srpskoj osjeća kao kod svoje kuće.

– Posle snimanja filmova Turneja i Falsifikator ne mogu da zamislim kako ću snimati neko novi film izvan RS. Pre snimanja ovih filmova nikada nisam bio u Banjaluci, ali sada se osećam kao stanovnik RS, rekao je Marković.

Producent i glumac koji i tumači naslovnu ulogu u filmu Tihomir Stanić kaže da su sa nestrpljenjem i radošću iščekivali premijeru u Srpskoj.

– Simpatije koje su se probudile kod publike u gradovima širom Srbije dokaz su da je Falsifikator probudio i njihove emocije zato sa posebnom pažnjom ulazimo u salu na premijerno izvođenje filma u Srpskoj.

U ime koporroducenta filma govorio je i Genealni direktor RTRS Dragan Davidović ističući da ovo nije prva saradnja koju su ostvarili sa glumcem i producentom Tihomorom Stanićem i da u budućnosti planiraju da rade na stvaranju još filmova u RS.

Svoje utiske sa snimnja prenijeli su i glumci Anja Stanić, Branko Janković, Dušan Plavšić, Mihajlo Stanić i Dražen Pavlović.

Film “Falsifikator” Gorana Markovića premijeru u Republici Srpskoj doživio je večeras u 20.30 časova.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/premijerno-prikazan-falsifikator/||claudebot