Banjaluka: Sajam knjige otvara vrata

Objavljeno: 12. 9. 2017 u 09:34h

Međunarodni sajam knjige u Banjaluci u organizaciji “Glasa Srpske” otvoriće danas u 17.50 vrata za ljubitelje pisane riječi, pisce i izdavače.

Svečano otvaranje 22. sajma prepušteno je poznatom ruskom pjesniku Vjačeslavu Kuprijanovu, a do 18. septembra ova smotra pisane riječi ugostiće ugledne književnike i predstaviti kapitalna izdanja vodećih izdavača iz regiona.

Kuprijanov, najprevođeniji živi ruski pjesnik, je i gost Međunarodnih književnih susreta, koji će biti održani u okviru sajma. Poštovaoci književnosti dobiće priliku da se upoznaju sa priznatim piscima u okviru brojnih promocija.

Kuprijanov, osim poezije, piše priče, romane i eseje, a poslije objavljene knjige na srpskom jeziku – “Čas pjevanja”, “Izvještaj o anđelu” i “Zemljino nebo”, dobio je i nagradu “Branko Radičević”.

Da će se učesnicima manifestacije ove godine pridružiti još izdavačkih kuća najavila je rukovodilac Međunarodnog sajma knjige Petra Ivić.

Ona kaže da će posjetioci sajma moći da posjete i štand “Vulkan” izdavaštvo, koje spada u najveće izdavačke kuće u regionu. Iz ove izdavačke kuće poručili su da u Banjaluku dolaze sa brojnim novim naslovima različitih žanrova.

Svoja izdanja na sajmu će predstaviti i “Publikum praktikum”, “Laguna”, “Kreativni centar” i Zavod za udžbenike iz Beograda, kao i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, stižu i beogradske izdavačke kuće “Dereta” i “Partenon”, svoja izdanja predstaviće i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske i Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet Istočno Sarajevo.

Među učesnicima su “Nova knjiga” i “Obodsko slovo” iz Crne Gore, “Pčelica” iz Čačka, “Globosino” i “Akia Mali Princ” iz Beograda, “Kairos” iz Sremskih Karlovaca i “Bajbuk” iz Sarajeva.

Susreti pisaca

Učesnici Međunarodnih književnih susreta biće pisci iz Bugarske, Rusije, Litvanije, Estonije, Slovenije, Hrvatske… Oni će imati od dvije do tri promocije svakog dana tokom trajanja sajma. Ovaj dio sajamskog programa organizovan je u saradnji sa Udruženjem književnika Republike Srpske.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-sajam-knjige-otvara-vrata/||claudebot