Banjaluka: Održan koncert Mješovitog hora Jedinstvo

Objavljeno: 4. 10. 2016 u 12:00h

Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” održao je sinoć u Banjaluci koncert, a na programu su bila umjetnička djela svjetovnog sadržaja, kao i savremene kompozicije.

Koncert je održan uoči velike australijske turneje koja će trajati od 5. do 27. oktobra i u okviru koje će hor posjetiti Sidnej, Melburn i Adelaid.

Hor je pripremio djela domaćih autora, od srednjeg vijeka do savremenika, kompozicije duhovnog, svjetovnog i folklornog karaktera, a izvešće i himnu Australije čime će ukazati veliku zahvalnost što mogu učestvovati na toj velikoj turneji.

Hor će održati i cjelovečernji koncert u Sidnejskoj operi, što za 16 učesnika predstavlja veliko zadovoljstvo i čast.

Solista Karolina Mihajlović kaže da ovaj hor dugo traje i da je osvojio značajne nagrade, među kojima i zlatnu medalju u kategoriji duhovne muzike na 4. horskoj olimpijadi u Kini.

Koncertu u Muzeju Republike Srpske sinoć je prisustvovao i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-odrzan-koncert-mjesovitog-hora-jedinstvo/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot