Banjaluka dobija putanju za razvoj kulture

Objavljeno: 15. 11. 2017 u 15:17h

Banjaluka može, hoće i treba da učestvuje u projektu “Evropska prestonica kulture”, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić u ponedjeljak uveče u prepunom Domu omladine na prvom javnom dijalogu o ovoj značajnoj kandidaturi.

“Ovaj grad to može, jer ako iko ima potencijal i kapacitet, ima ga Banjaluka. Ima institucije, pojedince, kulturnu scenu, publiku. Hoće, jer uz svu sumnjičavost koja postoji u gradu za neke projekte, kulturna javnost je stala iza ovoga jer do sada nismo čuli da ne treba da učestvujemo. Mislim da treba, jer je kulturnoj sceni u gradu potreban još jedan pozitivan impuls da ide naprijed”, naglasio je Radojičić.

Dodao je da će, bez obzira na ishod kandidature, Banjaluka dobiti putanju razvoja kulture.

Gost na skupu je bio i direktor fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković koji je predvodio tim koji je tu titulu obezbijedio tom gradu.

“Ta titula je brend koji može biti podsticaj za kulturne radnike da dođu, rade i ostanu da u žive u tom gradu. Isto tako za turiste da dođu i posjete taj grad, ali i za investitore da ulože u tu sredinu”, kazao je Milenković.

Tim za aplikaciju „Evropska prestonica kulture Banjaluka 2024“ priprema strategiju razvoja kulture za narednih deset godina koja bi trebalo da bude gotova početkom 2018. Taj dokument je uslov za aplikaciju grada za ovaj projekat.

Izvor: Glas Srpske / Autor: V.P.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjaluka-dobija-putanju-za-razvoj-kulture/||claudebot