Antikvarijat knjižara “Ramajana”: Raj od polovnih knjiga (Video)

Objavljeno: 30. 10. 2017 u 19:56h

Miris starih knjiga, neobični ali i rijetki naslovi. Antikvarijat knjižara “Ramajana”, koja je nedavno otvorena u Banjaluci, ljubiteljima pisane riječi u ovom gradu, nudi to i još mnogo više.

Prije svega, priliku da svoje kućne bibiloteke upotpune nekim novim naslovima po veoma povoljnim cijenama. U ponudi su knjige iz raznih oblasti od belestritike do naučne literature, a opseg cijena je širok. Od tri marke pa do 100 puta veće cifre, sve zavisi od vašeg čitalačkog ukusa i naravno budžeta.

“Iz oblasti filozofije, sociologije, psihologije i istorije. Nešto literature iz ekonomije i medicine. Naravno, tu su i romani i klasična književnost” – rekao nam je Borislav Babić iz Antikvarijat knjižare “Ramajana”.

Otvaranje ove zanimljive knjižare samo je vrhunac rada koji traje već decenijama. Potraga za knjigama vremenom je postala životni poziv ali i najveća životna ljubav.

“Godinama smo u ovom poslu i kroz razna poznastva sa ljudima iz drugih gradova, prije svih Beograda i Zagreba jer je tamo najveća produkcija knjiga. I bila i sada je. Uz pomoć tih poznanstava dolazimo do gomile knjiga iz različitih oblasti” – otrkriva nam naš sagovornik.

U svojim potragama ponekad naiđu i na izuzetne rijetke knjige. Upravo su one dokaz da se sav naporan rad isplati. Tako se na policama antikvarijata mogu pronaći naslovi iz 19. i sa početka 20. vijeka.

“Imamo nekoliko knjiga koje su rijetke i po godini izdanja a i rijetke su. Imamo Šopenhaureovu „Svijet kao volja i predstava“ na njemačkom jeziku sa početka XX vijeka. Geteovu biografiju takođe na njemačkom iz 1906. godine. Istoriju umjetnosti na njemačkom jeziku iz 1914. I Sveto pismo sa kraja 19. vijeka” – dodaje.

Knjižara Ramajana nalazi se u Aleji Svetog Save, broj 70. Ovo je samo jedan od 15 000 naslova koji možete naći ovdje u Antikvarijatu “Ramajana”. U slučaju da ne možete lično da dođete tu su naravno društvene mreže i njihova zvanična internet stranica.

Izvor: Srpskacafe/Jelena Milovanović Soldan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/antikvarijat-knjizara-ramajana-raj-od-polovnih-knjiga-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])