Ana i Elsa razočarale mališane: Predstava “Zaleđeno kraljevstvo” izazvala negodovanje Banjalučana

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 21:01h

Predstava “Zaleđeno kraljevstvo”, nepoznatih autora, unijela je pometnju među ljubitelje pozorišta i izazvala brojne negativne komentare.

Radi se o komadu koji je nedavno odigran u Sportskoj dvorani “Obilićevo”, odnosno o tezgi za koju je na plakatu navedeno da je na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”.

“Pozivnicu za predstavu dijete je dobilo u vrtiću i naravno da se oduševila jer se radi o njenim omiljenim likovima Ani i Elsi. Bilo mi je čudno jer je navedeno da se igra u “Jazavcu”, a nisam do sada čula da je imaju na repertoaru. Nismo otišli da pogledamo predstavu jer smo sličnu situaciju imali i prošle godine, kada je u Banjaluci gostovala “Maša i medvjed”, kojoj je jedino zvučan naziv, sve ostalo je katastrofa i ne vrijedi ulaznice od pet maraka. Čak je i djetetu bila dosadna” – rekla je majka jedne djevojčice.

Na komad “Zaleđeno kraljevstvo” reagovalo je i GP “Jazavac, koje je obavijestilo javnost da se “unapred ograđuju od ove i sličnih predstava koje se dešavaju u sali koju i oni koriste”.

“Gradsko pozorište “Jazavac” ne može uticati na ostale sadržaje koji se izvode u pozorišnoj sali SD “Obilićevo”. I mi smo podstanari na ovoj sceni i odgovorni smo samo za predstave koje se nalaze na našem, unapred objavljenom, repertoaru” – kaže Dragana Marić iz ovog pozorišta.

Situaciju da se mališanima “serviraju” sadržaji bez kontrole komentarisao je i direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević.

On kaže da je katastrofa to što se na scenama postavljaju predstave koje organizuju nekakva udruženja građana, sa jedinim ciljem da zarade novac. Pritom, takva dešavanja prati i jak marketing, pa je nemoguće da djeca ne čuju da nešto tako “spektakluarno” gostuje u gradu.

“Ostaje nam samo da apelujemo na građane da djecu ne vode na sadržaje kojima kvalitet nije provjeren. Nažalost, kod nas se vjeruje da je sve što dolazi sa strane dobro, a to uopšte ne mora da znači. Apelujem na roditelje da provjere šta plaćaju. Čak se znalo dešavati da poznati glumci stoje iza tezge koja je napravljena samo zarade radi” – rekao je Bjelošević i istakao da se najbolje predstave igraju na profesionalnim scenama, koje Banjaluka ima.

Za sve ostalo, kako kaže, moraju se napraviti filteri kod nadležnih institucija, kako se ovakve stvari ne bi dešavale.

Dvorana

U Sportskoj dvorani “Obilićevo” kažu da su prostor iznajmili Udruženju “Stardust” iz Banjaluke, i ograđuju se od predstave koja je odigrana. Do nekoga iz Udruženja “Stardust” nismo mogli da dođemo. Predstava se igra po cijeloj BiH.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/ana-i-elsa-razocarale-malisane-predstava-zaledeno-kraljevstvo-izazvala-negodovanje-banjalucana/||claudebot