“Kaka šou” razbio tabue i izmamio dječije osmijehe

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 19:13h

Da i predstave za djecu mogu razbijati tabue i predrasude, dokazalo je izvođenje komada “Kakčeve dogodovštine”, u režiji Ivice Buljana, Mini teatra iz Ljubljane, u okviru 16. Međunarodnog pozorišta za djecu “Banjaluka 2017”, koji se održava u Dječijem pozorištu RS (DP RS) u Banjaluci.

Dvoje glumaca za najmlađe je priredilo svojevrsni “Kaka šou”, zahvaljujući kojem su se mališani sve vrijeme smijali, ali i bez imalo stida, dječji iskreno odgovarali na pitanja koja su im oni postavljali.

Doktor i njegov pomoćnik vodili su mališane kroz ovu temu posmatrajući razne oblike kake i zajedno s njima sjajno se zabavljali.

“Željeli smo da pokažemo djeci da to što imaju fiziološke potrebe i što su one takve kakve su nije nikakav tabu i da je dobro što je čovjekov organizam tako uređen. Ali pokazali smo im i da kaka nije dobra samo za naše zdravlje, već da se od nje može napraviti i đubrivo koje pomaže cvijeću da cvjeta i jagodama da rastu”, kazao je Jose Golec Horvat, jedan od glumaca.

Možda ovaj komad neće osvojiti nagradu za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala, ali će ostati kao jedan od onih na kojima su se djeca najviše smijala.

U srijedu je, takođe, izveden i komad “Šaptanje priča”, u izvođenju Lutkarskog pozorišta “Zemlja snova” iz Tulina u Austriji.

Maleno pozorište krilo je priču za svakog svog posjetioca, a djeca starija od 10 godina sa slušalicama na ušima slušala su pričicu spremnu samo za njih.

Utorak je pored predstava izvedenih u prijepodnevnim časovima obilježilo i izvođenje komada “Palčica” Lutkarskog pozorišta “Georgi Mitev” iz Jambola u Bugarskoj.

Ovaj komad govori o tome kako sve negativnosti našeg društva stoje nasuprot anđeoskoj, čistoj duši Palčice, koja u stvari predstavlja svako dijete. A van takmičarskog dijela igrana je i predstava domaćina DP RS “Odisej – san o povratku”.

U četvrtak je na repertoaru u devet i 11 časova predstava “Kresivo”, a u 18.30 svečano zatvaranje festivala i potom predstava u čast nagrađenih “Cvrčko i mravko” Pozorištanceta “Puž” iz Beograda.

Izvor: Nezavisne/Nevena Vržina

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/kaka-sou-razbio-tabue-i-izmamio-djecije-osmijehe/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])