Festival omladinskih pozorišta otvorio vrata (Video)

Objavljeno: 10. 10. 2017 u 20:53h

Predstava “Priče iz Aleje kestena” banjalučkog Pozorišta mladih “DIS” otvorila je ovogodišnji Festival omladinskih pozorišta. Riječ je o komadu koji je rađen po motivima iz bajke “Djevojčica sa šibicama”, Hansa Kristijana Andersena.

“Ovo je priča koju je naša mlada ekipa smjestila u prostor današnje Banjaluke. Neke stvari se nisu promijenile iz onih Andersenovih dana. Neke stvari su malo drugačije, ali vidjećemo jednu dramu koja je iskrena” – pojasnio nam je Novica Bogdanović, direktor “DIS” pozorišta mladih, Banjaluka.

Kostajničani će u narednih pet dana imati priliku da pogledaju još pet amaterskih pozorišnih komada. Od velikog je značaja da se ovakvi i slični događaji organizuju u manjim lokalnim zajednicama, u kojima građani nemaju često priliku da posjećuje pozoriše, smatraju organizatori.

“Šest dana Kostajnica će živjeti pozorišnu čaroliju i odgledati šest najboljih predstava omladinskih pozorišta RS” – rekla nam je Svetlana Đurđević, direktor Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević”, Kostajnica.

Podrška je stigla i iz resornog ministarstva. Dane Malešević smatra da je neophodno ulagati u amaterizam, jer među mladima se često kriju veliki talenti, koji se na ovakvih festivalima lako mogu prepoznati.

“Kroz bavljene amaterizmom iznikli su mnogi poznati glumci. Nadam se da će i ovaj festival nekome biti vjetar u leđa” – rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

Festival će biti zatvoren u subotu, 14. oktobra, kada će najboljima biti dodijeljene nagrade. Ovo je 17. godina kako se u Srpskoj održava ovaj festival, a svake godine domaćin je druga opština ili grad.

Izvor: Srpskacafe/Branka Dakić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/festival-omladinskih-pozorista-otvorio-vrata-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot