Slađana Zrnić o predstavi “Sabirni centar”: U potrošačkom društvu porodica jedino utočište

Objavljeno: 6. 10. 2017 u 09:36h

Živimo u vremenu gdje je kupovina i prodaja osnova svakodnevice i sve se vrti oko novca. Ali utočište treba da nam bude u porodici, a predstava “Sabirni centar” govori upravo o tome. Priča Dušana Kovačevića izmještena je u banjalučku sredinu, što će publici sigurno biti blisko i sjetno.

Ovim riječima glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić počinje priču o novoj ulozi koju ima u “Sabirnom centru” u režiji Marka Misirače. U kultnom Kovačevićevom komadu, čija će premijera 18. oktobra otvoriti novu sezonu u nacionalnom teatru, Zrnićeva tumači lik Lepe pekarke.

“Žena čiji lik tumačim je vesela, razdragana. Pošto je Lepa iz Srbije, iz Kruševca, meni je izazov da govorim taj dijalekat. Ona ima troje, kako kaže, “lepe, zdrave i pametne dece”. Međutim, grize je savjest jer joj je muž umro prije 15 godina, a ona se sada orodila sa čovjekom koji je uzeo njihovu porodičnu pekaru. Lepa je tipičan primjer današnje balkanske žene. Bez obzira na to što je neki osuđuju, ona i dalje radi sve u korist djece, pa makar i na svoju štetu”, kaže Zrnićeva.

Glumica koja je ostvarila široku lepezu uloga na sceni svoje matične kuće, ali i drugih teatara, ističe da su joj posebno interesantne dramske priče koje se bave porodicom i porodičnim odnosima.

“Interesantno je pitanje šta je danas porodica i koliko je narušena. Možete imati “skladan porodični život”, ali uvijek ima neko u tom krugu koga više volite, pa čak kada je riječ i o djeci. Ti odnosi su kompleksni, čime se bavimo i u našoj novoj predstavi, gdje se profesor na samrti susreće sa svojim i tuđim grijesima. Koliko god nam se činilo da poznajemo užu ili širu porodicu, uvijek postoji neka tajna”, priča Zrnićeva.

Pripremajući se za predstavu svi glumci iz ekipe su ponovo pogledali film “Sabirni centar” rađen prema Kovačevićevom tekstu.

“Vidjeli smo vrline i mane filma, ali mi imamo neku svoju priču kojoj težimo. Mnogo je bitnije da mi dobro ispričamo priču koju je Kovačević napisao. Jer u filmu koji je režirao Goran Marković to je njegova vizija. Marko Misirača je napravio jako dobru adaptaciju. Vrijednost Kovačevićevih tekstova je i u tome što savršeno funkcionišu i kada ih izmjestite u neko drugo područje od originalnog”, kazala je Zrnićeva.

Nova predstava nosi i muzički izazov za glumački ansambl.

“Rekla sam: “Ko nije radio pjevanje sa glumcima, ne zna šta je izazov”. Mi smo veseljaci, volimo da pjevamo i uvijek se radujemo predstavama u kojima ima pjesme. Taj muzički dio je lijep detalj i sigurno će obogatiti “Sabirni centar”. Publici mogu da obećam da će dobiti jednu dobru predstavu”, istakla je Zrnićeva.

Publika

“Publika ako želi da gleda predstavu, mora da kupi kartu, a prije svega treba da želi da dođe u pozorište, da se provede, da se lijepo obuče, da izađe u grad. Takođe, publika treba da zna da je pozorište jedan od načina da se čovjek rastereti od današnjeg vremena. A Narodno pozorište RS će uvijek imati dobre predstave. Mi u regionu važimo kao izuzetno dobro pozorište, gdje god da odemo, uzmemo neke nagrade, ljudi se oduševe, i ne znam šta bi više trebalo banjalučkoj publici”, kaže Slađana Zrnić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/sladana-zrnic-o-predstavi-sabirni-centar-u-potrosackom-drustvu-porodica-jedino-utociste/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot