”Čitalačka jesen” privukla brojne mališane, omladinu, ali i ljubitelje knjiga

Objavljeno: 25. 9. 2017 u 21:56h

Festival za djecu i omladinu ”Čitalačka jesen“, koji je u  subotu otvoren u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH privukao je mnogobrojne mališane, roditelje, slučajne prolaznike, ali i vječite zaljubljenike u umjetnost i književnost.

Tokom vikenda djeca su učestvovala u  interaktivnoj radionici ”Začarani svijet” tokom koje su kreirali pozorišne maske kako bi se bolje upoznali sa istorijom teatra. Održane su i radionice ”Igre bez granica” i ”Antička slagalica” koje su djeci dočarale antičko doba, a potraga za blagom i predmetima iz ovog istorijskog perioda pružila im je veliku radost i zadovoljstvo. Atmosferu su dodatno začinili i oživjeli zvuci klavira Pierra Bennetta u izvedbi dječaka Denina i djevojčice Hane  koji pohađaju muzičku radionicu ”Note”.

“Prva dva dana festivala donijela su toliko pozitivne energije, smijeha, igre i dječije graje u atriju muzeja. Brojni mališani i njihovi roditelji, ali i slučajni prolaznici pridružili su se našim radionicama i uronili u čarobni svijet knjiga, bajki, istraživanja i davnih vremena. U vremenu kada tehnologija postaje važan dio života sviju nas, tako i najmlađih, važno ih je stalno podsjećati da su knjige i čitanje ipak najvrijednije i da predstavljaju nepresušni izvor mašte znanja i mudrosti. Svakako pozivamo djecu da nam se pridruže u ovoj našoj čitalačkoj pustolovini i posjete festival’’ istakla je Amira Zvizdić, stručna saradnica u biblioteci Goethe-Instituta u BiH.

U nastavku ”Čitalačke jeseni” najmlađe posjetitelje očekuju brojni sadržaji koji će im na edukativan i zabavan način približiti svijet književnosti, teatra, istorije i umjetnosti kako bi kroz različite sadržaje usvojili pozitivne i univerzalne vrijednosti. Čitanje bajki braće Grimm, predstava ‘’Mali nauk o životinjama’’, interaktivne radionice o stripu, tehnikama crtanja, pripovijedanju te izrada slikovnica su samo neki od sadržaja festivala ‘’Čitalačka jesen’’ koji će trajati do 30. septembra.

U subotu, posljednjeg dana festivala biće realizovana i emisija ‘’Ringišpil i tombola’’ koju će predvoditi Snježana Galić.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Goethe-Instituta u BiH, a uz podršku mreže za književnost TRADUKI, Biblioteke Sarajeva i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1859

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/citalacka-jesen-privukla-brojne-malisane-omladinu-ali-i-ljubitelje-knjiga/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot