Veče za pamćenje sa Goranom Tadićem u Banjaluci: Stihovi upleteni u zvuke gitare

Objavljeno: 22. 9. 2017 u 19:21h

Pjesničko veče Gorana Tadića iz Novog Sada, održano u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra, jedno je od onih druženja sa pjesnikom i njegovim stihovima poslije kojih je publika i dan kasnije ispunjena emocijama.

U publici su u srijedu uveče uglavnom sjedjele žene, što nije neobično kada je u pitanju poezija Gorana Tadića.

I dok je on istinski uživao čitajući svoje pjesme i, čini se, oživljavajući ponovo, po ko zna koji put ispisane emocije, oni najemotivniji u publici brisali su suze.

Poetsko veče “Pišem ti poslednji put” više je ličilo na pozorišnu predstavu u kojoj je učestvovala i publika. Svako je imao svoju ulogu. Oni najhrabriji na insistiranje pjesnika izlazili su i čitali tragove svoje duše na papiru, a kao vrijedne nagrade dobijali su snažne aplauze. I gitara je imala svoju ulogu, pa je u jednom momentu Tadić u stihove upleo i zvuke gitare. Publika je na puškicama dobila i stihove koje je horski pjevala sa Tadićem. Organizatori portali “eTrafika” i “Lola magazin” potrudili su se da sve prisutne obraduju poklonom, pa su svi te večeri dobili pismo u kojem su ispisani Tadićevi stihovi.

Tadić je više puta u toku večeri isticao kako ne podnosi rastanke, ali je ovaj sa banjalučkom publikom bio više nego prijatan. Mnogobrojne dame čekale su pjesnika da mu zahvale na predivnoj večeri, da se fotografišu, kupe knjigu. Ova septembarska srijeda biće dovoljan razlog da se Tadić što prije vrati u Banjaluku i ponovi svoju poetsku predstavu.

Izvor: Glassrpske/A. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vece-za-pamcenje-sa-goranom-tadicem-u-banjaluci-stihovi-upleteni-u-zvuke-gitare/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot