Dječije pozorište RS: Princeza i zmaj ispričali priču o ljubavi

Objavljeno: 16. 9. 2017 u 15:52h

Baš kao što je i obećao autor bajke “Princeza i zmaj” Tode Nikoletić, publiku su na premijernom izvođenju u Dječijem pozorištu RS dočekali bogata scenografija, sjajni kostimi, fantastični songovi i odlična igra glumaca.

Mališani su u četvrtak uveče uživali u upoznavanju sa novim likovima, a za autora ovog djela, koji je rođen u Srpskoj, bilo je veoma važno da se premijerno izvođenje desi baš u Banjaluci.

“Pouzdano se zna da bajka kao književni žanr najviše ima pedagoškog uticaja na vaspitanje dece i da je najprivlačnija kao štivo. I u ovoj dramskoj igri jasno su naznačeni odnosi, karakteri, peripetija i na kraju razrešenje u kojima pobeđuje ljubav. Inspiracija za ovaj tekst je mistika u kojoj obitavamo, ne samo na zemlji već i u beskonačnosti univerzuma” – rekao je Nikoletić.

Režija ovog komada povjerena je kućnom reditelju Dječijeg pozorišta RS Aleksandru Pejakoviću koji je takođe zadovoljan premijernim izvođenjem.

“Izuzetno sam zadovoljan glumačkom igrom, ali i reakcijama najmlađe publike. Već prvo izvođenje pokazalo je da će “Princeza i zmaj” biti novi  hit u Dječijem pozorištu RS. To je za mene dodatni podstrek i atmosfera koja je vladala sa obje strane scene daje mi novu energiju, tako da u Sofiju na specijalizaciju lutkarske režije odlazim ispunjen i spreman da se uhvatim u koštac sa novim umjetničkim izazovima” – kazao je Pejaković.

Predstava je bazirana na pjesmama koje je ponudio Tode Nikoletić.

“To je, u stvari, moderna srpska verzija “Ljepotice i zvijeri”. Komad čini 10 pjesama koje traju 28 minuta, tako da je to jedna muzička bajka u kojoj se pokazalo da djeca zaista uživaju” – istakao je Pejaković.

Uloge u ovom komadu ostvarili su Tijana Jovanović, Saša Terzić, Željko Miličević, Aleksandra Spasojević, Božana Bijelić i Dragan Vučić.

Izvor: Glassrpske/Aleksandra Madžar

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/djecije-pozoriste-rs-princeza-i-zmaj-ispricali-pricu-o-ljubavi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])