Na Sajmu knjige u Banjaluci dodijeljene nagrade (Video)

Objavljeno: 15. 9. 2017 u 19:24h

I četvrtog dana sajma knjige u Banjaluci gužve su u dvorani Borik, a osim prepunih štandova, pažnju posjetilaca privukle su i dodjele nagrada.

Od ukupno pet nagrada koje su dodijeljene, dvije su pripale Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske. Jedna je nagrada Gomionica za knjigu za djecu „Svetitelj Platon episkop banjalučki, autora Sinđela Platona Jovića, a biblioteci je pripala i posebna nagrada za doprinos u oblasti nauke o književnosti za izdanje Petar Kočić Sudanija – komedija u četiri čina s pevanjem.

“Inače Sudanija, komedija u četiri čina s pjevanjem je do sada neobjavljen rukopis Petra Kočića, i NUB, baveći se sa tim poslom, opravdala je apsolutno nagradu i ime nagrade koja je uručena tim povodom” – rekla je priređivač knjige koja je dobila posebnu nagradu, NUB RS Vanja Šmulja.

Nagrada Moštanica, za izdavački poduhvat pripala je Andrićevom institutu iz Višegrada, za reprint izdanje lista Ideje. Nagrada Stuplje za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti otišla je u ruke izdavačke kuće “Pćelica” iz Čačka, za više knjiga, dok je nagrada Liplje za savremenu književnost, uručenaZavodu za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, za roman “Vojnik ničije vojske”, autora Ilije Gajice. I ostali izlagači, zadovoljni su organizacijom, ali i posjetom na 22. sajmu knjige.

“Ovdje smo se predstavili sa kompletnom ponudom što imamo, ekonomija, marketing, menadžment, finansije, bankarstvo, socijalna psihologija. U Banjaluku dolazimo redovno i imamo svoje stalne kupce” – kazao je direktor naklade „Mate“ BiH, Neum Boško Njavro.

“U odnosu na prošlu godinu, ove godine smo bogatiji za oko 20-ak udžbenika, sedam naučno-istraživačkih časopisa i nekoliko zbornika radova” – dodao je iz Panevropskog univerziteta Apeiron Nikola Tomašević.

Tokom trajanja sajma, organizovane su i grupne posjete učenika osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske. Sajam se zatvara u ponedjeljak, 18. septembra u 18 časova.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/na-sajmu-knjige-u-banjaluci-dodijeljene-nagrade-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot