“Pišem ti poslednji put”: Pjesnik Goran Tadić dolazi u Banjaluku

Objavljeno: 7. 9. 2017 u 11:00h

“Pišem ti poslednji put” naziv je poetske večeri kojom će pjesnik iz Novog Sada Goran Tadić obradovati svoju publiku u Banjaluci. U srijedu, 20. septembra, Tadić će u Vijećnici Banskog dvora od 19 časova govoriti svoje satenske stihove, koje će pratiti zvuk klasične gitare. Organizatori događaja su udruženje građana eTrafika.net, magazin Lola i Kulturni centar Banski dvor.

Goran Tadić je kantautor, kompozitor i pjesnik koji je do sada napisao više od 700 pjesama, te izdao šest knjiga. Prvu zbirku poezije objavio je u maju 2011. godine pod nazivom „Satenski stihovi“, da bi već naredne godine publici ponudio novih stotinu pjesama objedinjenih u zbirci „Oprosti mi stihove“. U junu 2013. godine objavljuje zbirku pjesama „Duša u mekom povezu“, kao i izdanje koje je nazvao „Dijaspora misli“, a koje opisuje kao knjigu u kojoj su zapisane njegove misli. „Oči naše“ naziv je zbirke pjesama objavljene 2014. godine, a početkom 2016. svjetlo dana ugledalo je njegovo najzanimljivije i najpopularnije izdanje – zbirka „Kad pročitaš, spali“.

Radi se o pjesmama napisanim na razglednicama, čestitkama, dopisnicama i u formi pisama. Ovo izdanje nije knjiga u njenom klasičnom obliku već skup pisama obavijenih kanapom, čime se uspostavlja intiman odnos između pjesnika i čitaoca, koji stiče utisak da su stihovi pisani specijalno za njega. Publika će na pjesničkoj večeri imati priliku da kupi autorove knjige.

Pored poezije, njegova velika ljubav je i muzika, pa je komponovao melodije za pozorišne predstave, te objavio CD “Sitnice”. Kaže da se umjetnošću bavi iz sasvim sebičnog razloga – da bi imao šta doživjeti.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pisem-ti-poslednji-put-pjesnik-goran-tadic-dolazi-u-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot