S čim će pozorište u novu sezonu?

Objavljeno: 6. 9. 2017 u 12:29h

Narodno pozorište RS ove godine nije dobilo ni feninga od Vlade RS, požalili su se ATV-u zaposleni u pozorištu.

Od Vlade, inače i nemamo neke vajde, kažu oni. Snalaze se na razne načine, a direktor pozorišta uvjerava da niko neće ostati bez svog dijela kolača.

“Na kraju ove godine sigurno vam obećavam da nikome iz planiranih projekata i obaveza ništa neće biti neurađeno i nikome neće biti neizmireno što je dogovoreno”, navodi Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS.

Na današnjem potpisivanju ugovora o saradnji, sa pozorištem iz Prijedora, glavna tema bila je nova predstava koju spremaju za otvaranje sezone. Ipak, finansije su i tu lajt motiv.

“Da mi nekako udružimo naša sredstva u ovim vremenima koja zaista nisu nimalo laka za pozorišnu produkciju. Da zajedničkim snagama probamo da napravimo jednu predstavu i da će nam biti jeftinije i jednima i drugima”, rekao je Aleksandar Stojković, umjetnički direktor Narodnog pozorišta.

Sve je to ministar pažljivo saslušao, uz interesantnu opasku da ne valja imati ni previše. Narodno pozorište će, kaže, biti ispoštvano, sa malim kašnjenjem.

“Čak i oni koji imaju para dosta pa ne znaju šta će sa njima, pa i to je jedna od poteškoća. Ne znaju gdje će da ih ulože. Ministarstvo prema pozorištu ispunjava svoje obaveze. Da l je to bas uvijek u onom vremenu kad je planirano ili malo kasnimo, ali sve to izmirimo”, rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

Bez obzira na besparicu, u pozorištu ambiciozno najavljuju bogatu sezonu. Najponosniji su na zajedničku predstavu sa prijedorskim pozorištem, Sabirni centar u režiji Marka Misirače kojom će, 18. oktobra, otvoriti sezonu.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/s-cim-ce-pozoriste-u-novu-sezonu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot