Banjalučani uživali u filmskoj noći na otvorenom

Objavljeno: 29. 8. 2017 u 16:52h

Projekcija filma “Razgovori s drugim ženama” režisera Hansa Kanose privukla je u ponedjeljak uveče ispred Doma omladine u Banjaluci gotovo stotinak ljubitelja sedme umjetnosti.

Iako je nedugo nakon početka projekcije počela da pada kiša, to nije omelo prisutne da uzmu svoje stolice i prenesu ih u hol Doma omladine, gdje je nakon dvadesetak minuta neometano nastavljeno emitovanje filma.

Po završetku, Slaviša Radan, dramaturg koji je vodio projekciju, pustio je pjesmu “Emina” Alekse Šantića koju je izveo pokojni Cune Gojković i narednih sat vremena vodila se izuzetno zanimljiva diskusija o filmu. Projekcija je održana u organizaciji Inicijative građana “Kultura kulturi” Banjaluka.

“Inicijativa ‘Kultura kulturi’ je potvrdila kako se najbolje stvari ne mogu kupiti. Zahvaljujem Danijelu Mihiću na pozivu. Uprkos prizvanoj kiši, prizvana je i dobra energija i volja prisutnih”, rekla je jedna posjetiteljka.

Radan je naveo da je film drugačiji već i svojom vanjskom formom, a posebno po onoj iznutra.

“Sa scenarijem, krajnje neobičnim, tiče se muško-ženskih odnosa koje autori filma, očigledno, i te kako dobro poznaju. Sa dijalozima tako dobro raspisanim da se takvi rijetko viđaju. Inteligentni, često veoma cinično upućeni ka nama samima, pogotovo našim navikama. I bolno tačni, prepuni gorko-slatkih životnih istina”, naveo je još o filmu Radan.

Posebne riječi hvale išle su na račun scenarija koji je pisala Gabrijela Ževin.

“Scenario je zasnovan na susretu dvoje ljudi koji kroz verbalni odnos, dovodeći publiku u zabunu, započinju igru, čini se, samo njima znanu. Stiče se osjećaj da su se likovi (ili možda sami glumci na setu) zaigrali, pa tako zaigrani odmetnuli od originalnog scenarija i na licu mjesta zakovitlali neki novi, možda svoj vlastiti, koji im, usljed nadolazeće iskrenosti, čini se, takođe izmiče iz ruku…”, naveo je Radan.

Sama radnja filma odvija se na proslavi vjenčanja u Njujorku gdje se dvoje gostiju, prividno stranci, upuštaju u nadmetanje riječima nabijeno snažnom seksualnom privlačnošću. Kako veče odmiče, kroz dijalog bezimenog para počinje se otkrivati strast njihove nekadašnje ljubavne veze. Pobjegavši sa zabave u hotelsku sobu, njih dvoje se nađu u stisku zajedničke prošlosti i vlastitih izbora koji su ih doveli do sadašnje situacije.

Izvor: Nezavisne / Autor: Nevena Vržina

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/banjalucani-uzivali-u-filmskoj-noci-na-otvorenom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot