Nagrada “Zmijanjče” Ani Mirjani Brdar

Objavljeno: 27. 8. 2017 u 13:57h

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević danas je na Kočićevom ognjištu u Stričićima kod Banjaluke uručio nagradu “Zmijanjče” Ani Mirjani Brdar, učenici osmog razreda iz Brezičana kod Prijedora.

“Izuzetna mi je čast da uručim ovogodišnju nagradu `Zmijanjče` koja se tradicionalno dodjeljuje učeniku za najbolje literarno ostvarenje napisano u Kočićevom duhu”, rekao je Malešević obraćajući se prisutnima na Kočićevom ognjištu.

On je čestitao ovogodišnjem dobitniku, te istakao da je siguran da je ovako prestižna nagrada veoma važna u životu svakog učenika koji je dobije.

Malešević je dodao da su učenici, zahvaljujući ovom literarnom konkursu, u prilici da malo dublje promišljaju o univerzalnim vrijednostima za koje je Kočić živio, a to su istina, pravda i sloboda.

Dobitnik ovogodišnje nagrade “Zmijanjče” Ana Mirjana Brdar rekla je da je nagrada za nju veoma značajna i da će predstavljati podstrek da nastavi pisati.

O liku i djelu srpskog pisca govorili su i ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade Kolja Mićević, kojem je nagrada uručena sinoć na svečanoj akademiji u Banjaluci, pjesnik Ljubivoje Ršumović, te predstavnik Udruženja književnika Srbije.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/nagrada-zmijanjce-ani-mirjani-brdar/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot