Libertango i Pjacola stvaraju muzičku čaroliju

Objavljeno: 26. 8. 2017 u 16:07h

Ansambl “Libertango” još jednom je dokazao da je miljenik banjalučke publike, koncertom održanim u “Art dvorištu” Banskog dvora Kulturnog centra.

Za njihov nastup u četvrtak uveče tražila se stolica više, a ovaj kamerni ansambl, nastao 2003. godine u Banjaluci, od početka predstavlja pravo osvježenje na muzičkoj sceni.

“Libertango” je kamerni sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pjacole, što ih čini jedinstvenim na prostoru RS i BiH.

Do sada su održali niz koncerata od kojih treba izdvojiti nekoliko koncerta održanih u Banskom dvoru u Banjaluci, (od kojih je jedan snimljen i uvršten u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja), te koncert u Sarajevu održan 2005. godine u okviru Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”.

Članovi ansambla su Aleksandra Ostojić-Ždrnja –  harmonika, Boris Dukić – klarinet, Ljiljana Milić – gitara i Sanja Čolić-Zelić – klavir.

U ljepotu njihovog muziciranja uvjerili su se svi koji su došli na koncert pod vedrim nebom. Svi članovi “Libertanga” slažu se u ocjeni da je “Art dvorište” posebno prijatan ambijent za nastupe.

“Iza nas je još jedan uspješno organizovan koncert u na novom prostoru Banskog dvora Kulturnog centra i veoma nas raduje veliko interesovanje publike za sve koncerte i druge kulturne događaje  koji se od sredine jula realizuju na ovoj sceni “- kaže v.d. direktora Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Dodaje da oni koji ne uspiju na vrijeme da dođu do besplatne pozivnice su takođe dobrodošli u ovaj prostor i da niko neće biti vraćen sa ulaza.

Repertoar

“Libertango” njeguje muziku nuevo tango, čiji je najznačajniji predstavnik argentinski kompozitor Astor Pjacola, čija se muzika nalazi na repertoarima svih značajnijih svjetskih umjetnika. Ansambl je nastao kao potreba šest profesora muzike da kroz svoj umjetnički i stvaralački rad približe tango muziku domaćoj publici.

Izvor: Glassrpske/Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/libertango-i-pjacola-stvaraju-muzicku-caroliju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot